Tortum Şalelesi rekreasyon protokolü imzalandı

Tortum Şalelesi rekreasyon protokolü imzalandı

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Uzundere Belediyesi arasında 'DAP Bölgesi'nde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi Programı' kapsamında 'Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi' protokolü imzalandı.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, 'Tortum Şelalesi Rekreasyon Projesi'nin hayata geçirilmesiyle ziyaretçi memnuniyetinin artacağını söyledi. Şelalenin Erzurum'un turistik cazibe merkezlerinden birisi olduğunu belirten Demir, kaliteli zaman geçirmek isteyenlerin psikolojik olarak kendilerini rahat hissedebildikleri mekanları tercih ettiklerine vurgu yaptı. Demir, şunları söyledi: "Günümüzde insanlar, yaşam kalitelerini artırabilmek, daha sağlıklı bireyler olabilmek için serbest zamanlarında fiziksel ve ruhsal rahatlamalarına imkan sağlayan bu tür alanları tercih etmektedirler. Amacımız, projeye ilk etapta Tortum Şelalesi'nin korumap lanına uygun olarak rekreasyon uygulama projelerinin 2015 yılı sonuna kadar DAP idaresinin sağlamış olduğu finansmanla hazırlanması ve 2016 yılında yapım işlerine başlanmasıdır."

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ise insan odaklı belediye hizmeti sunduklarını anlattı. Özsoy, Tortum Şelalesi'nin peyzaj çalışmalarına yıllardır ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. DAP İdaresi'ne desteklerinden dolayı teşekkür eden Özsoy, "Hizmetlerin odağına insanı koyan bir belediye olarak, yediden yetmişe herkesin yararlanacağı projeler üretmeye çalışıyoruz. Uzun yılların özlemi olan böylesine bir projelendirmeye desteğinizden dolayı Uzundereliler adına DAP İdaresi'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Proje, Tortum Gölü çevresi ve Tortum Şelalesi'ni kapsayacak. Denizbaşı, Yarımada, Ogeçe, Gizli, Su dökülen, Kılangıç ve Teyin bahçelerinin bulunduğu yedi bölgeyi içine alan 600 dönümlük alanda gerçekleştirilecek. Rehabilite edilecek alanlarda kuş gözlem kulesi, oturma yerleri, teras, otopark, yürüyüş ve bisiklet yolları, plaj, kır lokantası, bungalov evler, konaklama tesisi, kamelyalar, festival alanı, anfi tiyatro, ürün satıcı stantlar, piknik alanı, cami, ahşap ve betonarme köprülerin yer alması planlanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Tortum Şalelesi rekreasyon protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER