TSK: 29 IŞİD teröristi yakalandı


Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile yapılan operasyonda, 20 adreste IŞİD terör örgütüne mensup olduğu değerlendirilen 21 şahsın yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi. Yine Kilis'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 8 şahıs, yakalanarak gözaltına alındı.

TSK'nın internet sitesinden dünkü (12 Ocak) önemli yurtiçi olaylara ilişkin şu bilgiler verildi:

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 9 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 277 oldu. Ayrıca 2 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, 2 barikat kaldırıldı, 1 hendek kapatıldı. 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca, 3 adet av tüfeği ile 12 adet fişeği ele geçirildi.

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda; 2 adet roketatar ile 26 adet mühimmatı ve sevk fişeği, 1 adet Biksi makinalı tüfek ile 500 adet fişeği, 22 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 121 adet şarjörü ve 2751 adet fişeği, 9 adet av tüfeği ile 105 adet fişeği, 2 adet tabanca, 31 adet el bombası, 4 adet el dürbünü, 4 adet gece görüş dürbünü, 13 adet telsiz, 9 adet sırt çantası ve 8 adet gaz maskesi ele geçirildi, 32 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 94 oldu. Ayrıca 5 barikat kaldırıldı, 3 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır Silvan'da güvenlik güçlerince icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında durdurulan bir araçta yapılan aramada; 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile 32 adet şarjörü ve 3 bin 424 adet fişeği, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği ile 5 adet şarjörü ve 1.013 adet fişeği, 1 adet roketatar mühimmatı ve 1 adet silah dürbünü ele geçirildi, bir işbirlikçi gözaltına alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK: 29 IŞİD teröristi yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER