TSK'dan dünkü operasyonlar hakkında bilgilendirme


Genelkurmay Başkanlığı, dünkü (25 Ocak) operasyonlar hakkında internet sitesi üzerinden yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 454 oldu. Ayrıca 9 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. İki Kaleşnikof piyade tüfeği ile altı şarjör ve 245 adet fişeği, 22 av tüfeği ve 38 adet fişeği, bir tabanca ile 15 adet fişeği ve 2 adet el bombası ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; 4 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 125 oldu. 4 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tunceli'de PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanmasına yönelik icra edilen operasyonda; 2 el bombası, bir kilogram A-4 tipi patlayıcı madde, 700 gram TNT, 9 adet elektrikli fünye, 15 metre kablo ve bomba yapımı ile ilgili doküman ele geçirildi, 3 iş birlikçi gözaltına alındı.

Şırnak Silopi'de, Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa'da bölücü terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen bölücü terör örgütü iş birlikçisi bir şahsın, evinde yapılan aramada bir tabanca ve şarjörü ile 8 adet fişeği ele geçirildi, iş birlikçi şahıs gözaltına alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK'dan dünkü operasyonlar hakkında bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER