Basın Konseyi: CNN Türk'e soruşturma açılması vahim


Basın Konseyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'diktatör bozuntusu' sözlerine nedeniyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na açılan davayı 'diktatör yargıda' alt yazısı ile veren CNN Türk'e soruşturma açılmasını vahim bulduğunu açıkladı.

CNN Türk'e açılan soruşturma ile ilgili Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği 'diktatör bozuntusu' ifadeleri nedeniyle, Erdoğan'ın tazminat davası açması haberini, 'Diktatör Yargıda' alt başlığı ile duyuran CNN Türk'e, Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma açılmasını, basın özgürlüğü açısından vahim buluyoruz.

Güncel bir olayın kamuoyuna duyurulmasını amaçlayan, belgeye dayanan ve Sn. Cumhurbaşkanı'na yönelik isnada dair bir yorum da içermeyen habere, başlığı yanlış yorumlamak suretiyle zorlama anlamlar yükleyerek soruşturma açılmasının izahı zor olduğu gibi, basın özgürlüğüne yönelik bu tür müdahaleler demokratik hukuk devletine de aykırıdır.

Tamamen gazetecilik refleksiyle ve kamuoyunu aydınlatmak adına yapılan bir haber için TV kanalına soruşturma açılması Anayasa'mızla ve tarafı olduğumuz uluslararası antlaşmalarla bağdaşmamaktadır.

Basın Konseyi olarak, bu tür müdahalelerin basın özgürlüğünü örselediğini yineliyor; haber verme hakkının korunmasının demokratik toplumun devamı için bir zorunluluk olduğunu hatırlatıyoruz.

Ayrıca, İMC TV kameramanı Refik Tekin'e 'terör örgütü üyesi' şeklinde yapılan yakıştırmanın, Anayasal düzeyde korunan masumiyet karinesine aykırı olduğunu vurguluyoruz. Gözaltı kararının bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan kameraman Refik Tekin'e de geçmiş olsun diyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Basın Konseyi: CNN Türk'e soruşturma açılması vahim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER