TÜİK'in merkez teşkilatına sınavla 41 uzman yardımcısı alınacak


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), uzman olarak yetiştirilmek üzere sınavla, merkez teşkilatına 41 adet uzman yardımcısı alınacağını duyurdu.

ÖSYM tarafından 5-6 Temmuz 2014 veya 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan KPSS'ye ait puan türünden 80 ve üzerinde puan almış, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden YDS 50 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak kaydıyla müracaat edenler; KPSSP25, KPSSP22, KPSSP2, KPSSP92, KPSSP33, KPSSP7 puan türlerinden İstatistik, İktisat, İşletme, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, Gazetecilik veya Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Matematik, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları arasından alınacak.

Başvuru için istenilen belgelerle birlikte 31 Aralık 2015 tarihinden itibaren 18 Ocak 2016 günü saat 18.00'a kadar TÜİK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na elden veya posta yolu ile başvurulması istendi. TÜİK'in duyurusuna göre; bu tarihten sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

SÖZLÜ SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Sözlü giriş sınavı, adayların; mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardaki bilgilerinin, kavrayışlarının, kendilerini ifade etme yeteneği, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin Türkiye İstatistik Kurumu Uzman Yardımcılığına uygunluğunun değerlendirildiği bir sınav olacak.

Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan), bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan), liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu (10 puan), özgüveni ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan), fenel yetenek ve genel kültürü (10 puan), bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan), yönlerinden değerlendirilerek, ayrı ayrı puan verilmek suretiyle gerçekleştirilecek.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 22 Ocak 2016 tarihinde http://www.tuik.gov.tr adresinde ilan edilecek. Sözlü sınav giriş kartı adayların müracaatları halinde elden teslim edilecek. Sözlü sınav 08-09-10-11-12 Şubat 2016 tarihlerinde, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın Ankara'daki adresinde yapılacak.

SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Sözlü giriş sınavında başarılı sayılabilmek için yüz tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor. Sözlü sınav puanı esas alınarak, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle nihai başarı puanı tespit edilecek. İlan edilen kadro sayısı kadar aday başarı sırasına göre asıl liste oluşturulacak.

Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla ise en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilecek. Sınav komisyonu, yapılan sınavda başarılı olmak şartıyla giriş sınavı duyurusunda belirtilen TÜİK Uzman Yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere puan sırasına göre yedek aday belirleyecek. Giriş sınavında 70 ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecek. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilecek.

Nihai başarı listesi http://www.tuik.gov.tr adresinde sözlü sınavın bitimini takip eden 5 iş günü içinde ilan edilecek. Sözlü sınavı kazanan (asil ve yedek) adayların adreslerine ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacak. Kurum internet sayfasında atamasının yapılacağı ilan edilen adayların, atama işlemlerinin yapılması için 15 gün içerisinde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına müracaat etmeleri istendi. İnternet sayfasında ilan edilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmayacak. Müracaat etmeyen asıl adayların yerine, yedek aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılacak.

Belgelerde, başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek. Bu kişiler hiçbir hak talep edemeyecek ve haklarında, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak. CİHAN
<< Önceki Haber TÜİK'in merkez teşkilatına sınavla 41 uzman yardımcısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER