TÜMGAZİDER: Bölünmeye ne biz ne de sonraki nesil müsaade etmeyeceğiz

TÜMGAZİDER: Bölünmeye ne biz ne de sonraki nesil müsaade etmeyeceğiz

Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, toprakların bölünmesine ve istila edilmesine kendilerinin de daha sonraki nesillerin de müsaade etmeyeceğini söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen TÜMGAZİDER Adana Şube Başkanı Adaber, Türkiye'nin bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için teröre verilen onlarca şehidin herkesi derinden yaraladığını ifade eden Adaber, "Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedir. Terör konusunda Türk devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silahlı terör misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır, kanlarımız boşa akmamalıdır." dedi.

Toprakların bölünmesine ve istila edilmesine ne kendilerinin ne de sonraki nesillerin hiçbir zaman müsaade etmeyeceğinin altını çizen Adaber, "Bilinmelidir ki, Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türkleri geçmişten, vatanından ve tarihinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır." ifadelerini kullandı.

Adaber ayrıca, şehit ve gazilere sahip çıkılması uyarısında bulunarak, "Bugün Kore ve Kıbrıs gazileri ilgiden, maddi ve manevi destekten yoksunlardır. Kanunlarda ve uygulamalarda yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir. Biliyoruz ki, devletimizin vefa duygusu yücedir. Bu konuda ilgililerin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve gazilere ilgisizlik şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir." diye konuştu.

Atatürk Parkı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından Vali Mustafa Büyük ve beraberindekiler sırasıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ile Şehit Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Derneği Adana şubelerini ziyaret etti.
CİHAN
<< Önceki Haber TÜMGAZİDER: Bölünmeye ne biz ne de sonraki nesil müsaade... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER