Tunç: Yetkisi olmayanların ağızda çalışmasına asla müsaade etmeyeceğiz


Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Hüseyin Tunç, diş hekimliği yetkisi olamayanların ağızda çalışmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Hüseyin Tunç, bayan bir diş hekimi meslektaşının, odaları ile ilgili açtığı tazminat davasının, Manavgat 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dördüncü duruşmasının ardından, Manavgat Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Antalya Diş Hekimleri Odası olarak iki asli görevlerinin olduğunu belirten Tunç, bunların ise halk sağlığını ve meslektaşlarının haklarını korumak olduğunu söyledi. Halk sağlığını korumak için yürekli olmaya ve diş hekimliğinin ahlaki ve etik değerlerini korumaya her zaman özen göstereceklerini belirten Tunç, "Oda olarak halkın sağlığını korumak öncelikli görevimiz. Oda olarak her zaman ağızda yetkisi olmayanlara karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ağızda yetkisi olmayanları çalışmasına asla geçit vermeyeceğiz. Mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Bugün Manavgat'ta dördüncüsü yapılan duruşmanın konusunun, ilçede bayan bir meslektaşlarının diş hekimliği muayenehanesinde, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Manavgat İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Antalya Diş Hekimleri Odası Manavgat Temsilciliği'nden oluşan ekibin denetim yaparken, diş hekiminin eşinin elinde protezle hasta başında yakalanması olduğunu kaydeden Tunç, bu işlemin denetçiler tarafından kayıt altına alındığını, meslektaşlarının da denetim sonrası odaya gelerek eşinin sergilediği davranışlardan ötürü özür dilediğini ifade etti. Meslektaşlarının eşinin denetim ekibine görev yaptırmadığını belirten Tunç, bundan dolayı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Bayan diş hekimin kocasının ilçede ekonomik ve siyasi nüfuzunu kullanarak yargılamanın seyrini değiştirmeye yönelik hukuki olmayan yollara başvurduğunu ileri süren Tunç, mesleklerinde meslek etik ilkelerini korumada yürekli olmayanların ayakta kalamayacağının altığını çizdi. Tunç, "İlerleyen süreçte ağızda yetkili olmayan bayan diş hekiminin kocası ekonomik ve siyasi nüfuzunu kullanarak elamanların daha önce savcılığa verdiği ifadeleri değiştirerek yargıyı yanıltmaya zorlamıştır. Doğru olmayan bilgilerle yargıyı yanıltmaya çalışmıştır. Kişilik haklarına hakaret edildi gerekçesi ile Antalya Diş Hekimleri Odası'na tazminat davası açmıştır. Oda olarak her zaman, bazı yüreksiz meslektaşlarımızda olsa ağızda yetkisi olmayanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Ayrıca davanın beşinci duruşmasının 23 Mart'a ertelendiği öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Tunç: Yetkisi olmayanların ağızda çalışmasına asla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER