Tunuslu öğrenciler, Çukurova Üniversitesi Yaz Okulu'na katıldı


TürkiyeTunus Üniversiteleri İşbirliği Forumu kararları kapsamında Çukurova Üniversitesi Yaz Okulu'na Tunus'un 5 farklı üniversitesinden öğrenciler de katıldı. Uluslararası Öğrenci Ofisi ve Dış İlişkiler Birimi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Yaz Okulu'nda Tunuslu öğrenciler için 4 haftalık Türkçe eğitimi ve kültürel, sportif faaliyetlerden oluşan bir program düzenlendi.

Tunuslu öğrenciler, Çukurova Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (TÖMER) 72 saat Türkçe eğitiminin yanı sıra sanatsal, kültürel ve sportif aktivitelere de katıldı. Kültür Müdürlüğü tarafından deri el sanatları dersleri alan Tunuslu öğrenciler iki hafta boyunca hem Türkçe pratik yapma imkânı elde etti, hem de kendilerine deri aksesuarlar tasarladı.

Programın ikinci yarısında Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri hakkında genel bilgiler edinen ve tesisleri gezme imkânı bulan Tunuslu öğrenciler, Atlı Spor Kulübü'nde de iki hafta boyunca at binmeyi öğrendi. Öğrenci Faaliyetleri Birimi'ne bağlı olan Bisiklet Kulübü öğrencileri ile birlikte bisikletle kampüs turu yapan konuk öğrenciler kampüsün büyüklüğüne ve güzelliğine hayran kaldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Tunuslu öğrenciler, Çukurova Üniversitesi Yaz Okulu'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER