Tüpraş'taki yangından beş çalışan etkilendi


Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde saat 15.15'te çıkan yangında 5 çalışanın etkilendiği ve ayakta tedavisi yapıldığı bildirildi. Fue oil dönüşüm ünitesinde çıkan yangına ilk olarak TÜPRAŞ'ın itfaiye ekipleri müdahale ederken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de takviye olarak geldi.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucunda alevler diğer bölümlere sıçramadan kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları için çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan, Tüpraş'tan yangına ilişkin üçüncü açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: " Bugün saat 15.15'de Tüpraş İzmit Rafinerisi ekipmanlarında oluşan arıza sonucu meydana gelen alevlenmeye Rafineri Teknik Emniyet Ekiplerince müdahale edilmiş olup, emniyet amaçlı söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeden etkilenen beş çalışanın İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi'nde ayakta tedavisi yapılmış, taburcu edilmişlerdir. Alevlenme sonucu atmosfere kontrollü verilen dumanın insan ve çevre sağlığına, diğer rafineri operasyonlarına etkisi bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunar, açıklamalarımız dışında yapılan yayınlara itibar edilmemesini rica ederiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Tüpraş'taki yangından beş çalışan etkilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER