'Türk gazetecilerin artık soramayacağı soruyu sordum'

Erdoğan'ın, Suriye’deki gruplara silah gönderilmesini sorduğu için azarladığı Fransız gazeteci Twitter'dan basın özgürlüğü sorununu değerlendirdi

SHABER3.COM

Fransa’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmaların ardından bir Fransız gazeteci, Erdoğan'a Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine silah gönderdiğini ve silah taşıyan MİT TIR’larının durdurulduğunu söyleyip bundan pişmanlık duyup duymadağını sordu.

Soruya öfkeyle yanıt veren Erdoğan, gazeteciye "F... ağzı ile konuşuyorsun" dedi. Erdoğan ile Fransız gazeteci arasında gergin bir diyalog yaşandı.

“Sayın Cumhurbaşkanı size terörle mücadelede güvenilebilir mi? Savaşın üzerinden bu kadar yıl geçtikten sonra Suriye’deki gruplara silah gönderdiğiniz için pişman mısınız?” diye soran gazeteci France 2 Televizyonu muhabiri Laurent Richard'dı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ETİKETİYLE PAYLAŞTI

Laurent Richard daha sonra Twitter hesabından konuya dair paylaşımda bulundu. Richard, Twitter'dan #basınözgürlüğü etiketiyle paylaştığı mesajında, "Bugün sadece Erdoğan'a Türk gazetecilerin artık soramayacağı soruları sormaya çalıştım" dedi.



Erdoğan, gazetecinin “Suriye’ye gönderilen silah yüklü TIR'larla ilgili sorusuna sinirlenmiş ve muhabiri azarlamıştı
<< Önceki Haber 'Türk gazetecilerin artık soramayacağı soruyu sordum' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER