Türk iş adamına ait 22 ton fındık yüklü TIR, İtalya'da silahlı kişilerce kaçırıldı


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 20 yıldır uluslararası nakliyat sektöründe faaliyet gösteren Türk iş adamı Muzaffer Koyugölge, Azerbaycan'dan İtalya'ya gönderdiği 22 ton fındık yüklü aracının Roma'da silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunan Koyugölge, Azerbaycan'da yola çıkan 22 ton fındık yüklü TIR'ın 16 Ekim'de İtalya'nın başkenti Roma yakınlarında silahlı 4 kişi tarafından gasp edildiğini ifade etti. Silahlı şahısların, TIR şoförünü silah zoruyla elini ve ayağını bağlayarak 160 bin dolar değerindeki yükle birlikte aracı gasp ettiklerini anlattı. Koyugölge, bir gün sonra şoförün ıssız bir alana bırakıldığını dile getirdi. Koyugölge, " Şoför İtalyan polisine giderek müracaatını yapmış. Ama hala aracımız bulunamadı. Avrupa'nın göbeğindeki İtalya'da ve otoban üzerinde, mobese kameralarının her tarafta bulunduğu bir yerde nasıl olur bu koskoca TIR 22 ton yükle kaybolur? İtalyan polisinden müracaatımıza rağmen, 6 gündür hala bir ses yok, yük yok, araba yok. " dedi.

ŞOFÖRÜN KAFASINA TORBA GEÇİRMİŞLER

Olaydan sonra şoförünün psikolojisinin bozulduğunu anlatan Koyugölge, "Şoförün psikolojisi bozulmuş vaziyette. Adamın başına torba geçirmişler. En aşağı bir güne yakın torbada nefes almakta güçlük çekmiş. Ciğerleri harap olmuş durumda. Şoförü sağlık nedeniyle daha sonra İtalya'dan Türkiye'ye getirdik. Şu saat itibariyle şoförde psikolojisi bozulmuş, ayakta zor duruyor. Sağlığı bozulmuş durumda. " şeklinde konuştu.

UYDU TAKİP CİHAZI SÖKÜLMÜŞ

Arabalarında uydu takip cihazlarının bulunduğu bilgisini veren Muzaffer Koyugölge, gasp sırasında araçtaki uydu takip cihazının söküldüğünü vurguladı. Bunun bir hırsızlık olayı olduğunu savunan iş adamı, gasbı yapanların işlerinde profesyonel olduklarını kaydetti. Koyugölge, " İtalya, topraklarında olduğu için bu hırsızlık olayını bulsun. Bu resmen hırsızlık. Arabamızın ve yükümüzün bulunarak bunu yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. " dedi.

TIR'ın kaçırılmasına dair ellerinde İtalyan polisinin raporu olduğunu belirten Koyugölge, "Bakü'deki İtalya Başkonsolosluğu'na yazılı olarak müracaat ettim. Onlar da bana polise müracaat etmemi söyledi. Ben zaten İtalya polisine müracaat etmişim. 6 gündür koskoca TIR ağır vasıta bulunamıyor. Küçük araba değil ki adamlar bir yere saklasınlar. Koca TIR'ı mobese kameralarından nasıl bulamıyorlar? Şaşılacak bir şey. " dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türk iş adamına ait 22 ton fındık yüklü TIR, İtalya'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER