Türk öğrenciler, dans festivalinden madalya ile döndü


Uluslararası Bahar Halk Dansları Festivali'ne katılan Türk öğrenciler, yarışmasında sergiledikleri performansla birinci oldu.

Uluslararası Bahar Halk Dansları Festivali yarışmasının Prag, Viyana, Budapeşte etapları tamamlandı. Yarışmada Türkiye'yi 28 öğrenciyle Bursa Özel Tan Okulları Destan Gösteri Sanatları Topluluğu temsil etti. Prag'da gerçekleştirilen son etaba; Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Sırbistan, Bulgaristan, İspanya, Bosna Hersek, İsrail, Filistin ve Türkiye'den öğrenciler katıldı.

Yarışmada; grubun düzeni, diğer gruplarla uyumu, sahne performansı, organizasyona sağladığı katkı gibi farklı başlıklardan puanlar verildi. Yarışmada 3 etabın en yüksek derecesini alan grup, Grand Prix şampiyonu olarak anılarak altın madalya ile ödüllendirildi. Yarışmada şampiyonluğu Karadeniz, Roman ve Kılıç kalkan oyunlarıyla Bursa Özel Tan Okulları Destan Gösteri Sanatları Topluluğu aldı. Ödülü organizasyon komitesi adına Genel Koordinatör Dragan Pantelic, okulun Halk Dansları Eğitmeni Selçuk Yıldız'a verdi.

Şampiyon öğrencilerin eğitmeni Selçuk Yıldız, Türkiye'nin kültürel değerlerinin uluslararası alanda tanınmasını sağladıklarını söyledi. Yarışmanın öğrencilere de farklı ulusal kültürleri ve danslarını tanıma olanağı sunduğunu aktaran Yıldız, "Farklı ülkelerden çok çeşitli grupların yarıştığı, saygı ve sevgi çerçevesinde dayanışma ve paylaşımların ön planda olduğu bir mücadeleyi daha geride bıraktık. Kültürel farklılıkların sanat icrasıyla nasıl ortadan kaldırılabileceğinin öğrencilerimiz tarafından deneyimlenmesi; okulumuz öğrencileri adına paha biçilemez bir kazanım olmuştur. " dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Türk öğrenciler, dans festivalinden madalya ile döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER