Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı


Beykent Üniversitesi, Türk sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı verdi. Doktora cübbesini giydikten sonra konuşan Türkan Şoray, yaşanan terör olaylarına değinerek, "Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla, kenetlenmemiz gerektiği zaman diye düşünüyorum." dedi. Doktora unvanı için de ünlü sanatçı, "Bu onuru ömrümün sonuna kadar gururla taşıyacağım. Bunu hayatın bir lütfu olarak düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştirilen törene Türkan Şoray'ın yanı sıra, Beykent Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Karahan, öğretim üyeleri, öğrenciler ile sinema ve tiyatro oyuncuları katıldı.

Törende, yönetmenlik yapan ilk ve tek kadın sinema oyuncusu olan Türkan Şoray'ın oynadığı filmlerden kesitler sunuldu. Daha sonra Rektör Mehmet Emin Karaman kürsüye çıkarak, Türkan Şoray'ın hayatı ve oyunculuğuna ilişkin bilgi verdi, fahri doktora unvanı vermelerine yönelik gerekçeleri anlattı.

Doktora cübbesini giydikten sonra duygularını ifade eden Türkan Şoray, terör olaylarına değindi. Şoray, "Çok acılı günler geçiriyoruz. Masum insanlarımızı kaybettik. Yüreğimiz karardı. Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla, kenetlenmemiz gerektiği zaman diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ünlü sanatçı, fahri doktora unvanına ilişkin de şunları söyledi: " Bugün hayat bana çok güzellikler verdi diye düşünüyorum. O güzelliklerden birini yaşıyorum bugün burada. Sinema, sanat dünyayı güzelleştirir. Benim hayatımı da güzelleştirdi. Beykent Üniversitesi'nin değerli bilim insanları, akademisyenleri tarafından, çok sevgili sinema öğrencileri tarafından böyle onurlandırmak ömür unutamayacağım bir anı olacak benim için. Bu onuru ömrümün sonuna kadar gururla taşıyacağım. Bunu hayatın bir lütfu olarak düşünüyorum."

Rektör Mehmet Emin Karahan da Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı vermelerini ilişkin şöyle konuştu: "Sanatını, mesleki çizgisini sürekli en üstte tutumu, oyuncu, senarist, yönetmen ve yazar olarak Sayın Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı tevdi etmeyi, daha nice güzel nitelikleri nedeniyle uygun görmüş. Üniversite senatomuz da tabandan gelen bu sese kulak vererek ve bu amacı destekleyerek oy birliği ile kendisine fahri doktora unvanı verilmesi kararını almıştır.

Sinemaya genç insanlar yetiştiren, onları sinemanın yarınına hazırlayan güzel sanatlar fakültesine ve sinema televizyon bölümlerine sahip olan bir üniversite olarak devamlı en önce tuttuğumuz değer değer bilirlik ve vefa anlayışı ile fahri doktora unvanının Sayın Türkan Şoray'a verilmesinden büyük mutluluk ve kıvanç duyduğumu belirtmek istiyorum."

Törenin ardından, Türkan Şoray kostümleri ve film afişlerinin bulunduğu sergi gezildi. Sergide Türkan Şoray'ın oynadığı filmlerin afişleri ile filmlerde giydiği kostümler bulunuyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Türkan Şoray'a fahri doktora unvanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER