Engelini aştı, öğretmen ya da doktor olmak istiyor


Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Akköy köyü İbrahimce mahallesinde yaşayan 14 yaşındaki Leyla Türköz, 4 aylıkken geçirdiği beyin ameliyatlarının ardından hayata okuyarak tutundu. Genç kız tek isteğinin okumak olduğunu söylediği konuşmasında göz yaşlarını tutamadı.

Ereğli'ye Bağlı Akköy Köyü İbrahimce mahallesinde ailenin durumu olmaması sebebiyle Cihan Haber Ajansı'nın yaptığı haberin ardından dönemin Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın talimatı ile Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aile için prefabrik ev yapılmış, anne, baba ve 3 çocukları yeni evlerine kavuşmuştu. Ailenin ortanca çocuğu olan 14 yaşındaki Leyla Türköz, 4 aylıkken geçirdiği dört beyin ameliyatının ardından 'Yaşamaz' demelerine rağmen hem rahatsızlığına hem de yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen hayata tutundu. Şimdilerde ise hayata okuyarak tutunmaya çalışan Leyla Türköz, okuyup doktor ya da öğrenmek olmak istiyor.

Baba Şeref Türköz (39) işsiz olduğunu buna rağmen kızını yaşatmak için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi. O dönemlerde sürekli olarak hastanelere gittiklerini anlatan baba Türköz, "Her ameliyata girdiğinde doktorlar bize 'ümidinizi kesin' dediler. Onların dediği gibi olmadı. Hayata tutundu. Beyninde biriken suyu kurutamadılar bu yüzden suyu bir alet vasıtasıyla midesine verdiler. 18 yaşına kadar belirli dönemlerde kontrollere götürüyoruz. Kızın, rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü kaybettiği, diğer gözünde ise görme kaybı yaşanıyor. Kızımın engelli oranı ise yüzde 79'dur. Tüm olumsuzluklara rağmen kızım yaşama okuyarak tutundu. Okuması gayet güzel. Her gün okula gidip geliyor. Öğretmenleri bize teşekkür ediyor ve kızımızın gayretinden bahsediyorlar. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama işsizim." dedi.

Kızı ile gurur duyduğunu anlatan Anne Suna Türköz de "Elimizden gelen bu. Her ihtiyacını karşılayamıyoruz, tedavisini yeterince yaptıramıyoruz. Tek hedefim çocuklarıma iyi bir geleceklerinin olabilmesi için dua etmek." diye konuştu.

Yaklaşık yarım saat süren yolculuktan sonra Ormanlı beldesindeki okuluna giden 7. sınıf öğrencisi Leyla Türköz, en büyük hayalinin okuyarak öğretmen ya da doktor olmak istediğini söyledi. Konuşurken göz yaşlarına boğulan genç kız, "Ormanlı ortaokuluna gidiyorum, çok okumak istiyorum. Öğretmen ya da doktor olmak istiyorum. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Anneme, babama ve kardeşlerime sahip çıkmak istiyorum. Biri okuyamaz ise ona destek olacağım. Üniversiteyi çok okumak istiyorum. Öğretmenlik mesleğini istiyorum, eğer öğretmen olamaz isem doktor olmak istiyorum. Benim yaşımdaki insanlar üzülmesin, hep mutlu olsun. Derslerim çok iyi, hocalarım benimle gurur duyuyorlar. 'Derslerini aksatma, sınavlarını yüksek tut' diyorlar, onların desteği ile bu yaşıma geldim. Öğretmenlerimin bir tanesinin bile sözünden çıkmadım. 'Neden yapmıyorsun?' dedirtmedim kendime. Her gün servis ile 30 dakika gidip, 30 dakika geliyorum. Bu yönde okula gidip gelmek çok zor oluyor. Bazen araba bozuluyor, başka araçlarla gitmek zorunda kalıyoruz. İstediğim tek şey okumak." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Engelini aştı, öğretmen ya da doktor olmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER