Türkan Şoray Adana'da


Türk Sineması'nın Sultan lakaplı yıldızı Türkan Şoray, yönetmenliğini üstlendiği ve kızı Yağmur Ünal'ın hem yapımcılığını gerçekleştirdiği hem de rol aldığı 'Uzaklarda Arama' isimli filmin özel gösterimi için Adana'ya geldi. Şoray, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü de ziyaret ederek bir süre görüştü.

Adana Optimum Avşar Sinemaları'ndaki özel gösterimden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü'yü ziyaret eden Türkan Şoray, Yeşilçam'ın uzun yıllar Türkiye'de çeşitli bölgelerin istekleri ve talepleri doğrultusunda film konuları ele alıp beyazperdeye yansıttığını, Adana halkının Yeşilçam'ın varoluşundaki katkısının büyük olduğunu söyledi. Adana'nın, Çukurova'nın yıllarca Türk Sineması'na esin kaynağı olduğunu ve sanatçılarıyla da direkt içinde bulunduğunu hatırlatan Türkan Şoray, Başkan Hüseyin Sözlü'ye kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. Şoray, "Bir vefa borcu olarak da düşünebiliriz burada oluşumuzu. O sıcacık insanlarla buluşmak, o heyecanı yaşamak istedim" dedi. Yağmur Ünal da "Umarım Adanalılar filmimizi beğenir" diyerek destek istedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Türk Sineması'nın Sultanı'nı Adana'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Belli bir aradan sonra yönetmen olarak yeniden sinemaya dönmüş olması Adana'daki özel gösterime katılımı bizim ve Adanalı sinemaseverler için mutluluk verici. Sinemaya emeğinin, hizmetinin devam ettiğini görmek, sanat adına çok güzel. Altın Koza Film Festivali'nde gelecek dönem bir arada olmayı isteriz." dedi.

Sözlü, Türkan Şoray'ın 'Gelecek Vadeden Oyuncu Ödülü'nü vermesini istediğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkan Şoray Adana'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER