2014 Türkçe Olimpiyatları geliyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti'nde yapılan Türkçe Olimpiyatları elemelerinde, fedakar öğretmenlerin yetiştirdiği Amerikalı öğrenciler sahneye çıktı.

ABD'deki Türkçe Olimpiyatları elemelerine binlerce kişi katıldı

Kalplere, gönüllere sıkıntı ve kasavet boşaltan karanlık bulutlar ülkemizin üzerinde dolaşıyor. İşte tam da daraldığımız bugünlerde, binlerce kilometre öteden gelen sevgi cıvıltıları yüreğimize ferahlık rüzgarları estirdi. Her sene Mayıs-Haziran aylarında Türkiye'de gerçekleştirilen muhteşem Türkçe Olimpiyatları şöleninin şu sıralar yapılan ülke finallerinden biri olan; Teksas Finalleri'nden yürekleri ısıtan görüntüler geldi..

Bu kez, Türkiye ve Türkçemizi dünyanın öbür ucuna götüren fedakar öğretmenlerin yetiştirdiği Amerikalı öğrenciler sahnedeydi. Texas eyaletinin Houston şehrinde Türkçe Olimpiyatları Güneybatı Amerika Finali'nde sahneye çıkan öğrenciler sevgi diliyle bu toprakların şarkılarını seslendirdiler, bize ait oyunları oynadılar.

Yarışmacılar söyledikleri Türkçe şarkılarla izleyicileri mest etti. Binlerce davetlinin katıldığı finalde Houston Belediye Başkanı Annise Parker bir konuşma yaptı. Başkan Parker, "Houston Belediye Başanı olarak 15 Şubat 2014 tarihini "Türk Kültürü ve Dil Olimpiyat" günü ilan ediyorum. Şehrimize yaptıkları katkılardan dolayı Türk toplumuna her geçen gün daha fazla minnet duyuyoruz." diyerek, Türkçe Olimpiyatları şerefine şehirde 'Türkçe Günü' ilan edildiğini duyurdu.

Raindrop Türk Kültür Vakfı tarafından düzenlenen elemelerde Teksas, Oklahoma, Arkansas, Kansas , Mississippi ve New Mexico eyaletlerinden 5 bine yakın öğrenci yarıştı. Eyalet elemelerinde başarılı olan 200 öğrenci Texas'ta düzenlenen bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Programa katılanlar arasında Türkçe sevdalısı gençleri yetiştiren öğretmenlerin aileleri de vardı. Yarışmayı gururla izlediklerini söylediler. Bir öğretmen annesinin "Allah bütün annelere de benim gibi gururlu yaşatmayı nasip etsin. Üç tane oğlum değil altı tane olsaydı altısını da bu hizmete adardım." sözleri anlam doluydu.

Evladını uzak diyarlara hizmet etmeye gönderen Kemal Şahin de adanmış ruhların beklentisizliğini, "Onlar sevgiyle yola çıktılar. Beklentileri olmadı onların. Ellerine çantalarını aldılar, içine Türkçe kitabını koydular. Gönüllerinin sevgisiyle kitabı mezcettiler. Öğrencilerin kalplerine kelime kelime nakşettiler." ifadeleriyle anlattı. 

Programa Türkiye'den milletvekilleri de misafir olarak katıldı. CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, "Binlerce kilometre uzaklıkta Türkçe konuşan insanlar. Kim Türkçe konuşuyor. Türk olmayan sadece buradaki cefakar insanların açtığı yoldan ilerlemek isteyen insanlar." diyerek duygularını ifade ederken vekil İdris Bal ise, "İnsanlığı düşünüyorlar. Yaşatmaya formatlı insan bunlar. Başkalarını yaşatmak için dillerini dinlerini bilmediği insanları yaşatmak için kendi hazlarından vazgeçiyorlar. Akıl sahibi, izan sahibi herkes bu insanlara teşekkür ediyor." şeklinde konuştu..

Sevginin çocukları programın kapanışında daha güzel bir dünya için "Yeni Bir Dünya" adlı şarkıyı hep birlikte söylediler. 
<< Önceki Haber 2014 Türkçe Olimpiyatları geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER