Turkcell'de şok: Son 6 yılın..

GSM operatörü Turkcell, bu yılın ilk 3 ayında 673 bin abone kaybederek son 6 yılın en büyük abone kaybını yaşadı.

Turkcell'de şok: Son 6 yılın..

Dünyanın önde gelen bankalarından Credit Suisse, Turkcell’in birinci çeyrek rakamlarını değerlendirdi. Bankanın yayınladığı müşteri notunda Turkcell’in yılın ilk çeyreğinde 673 bin abone kaybettiği vurgulandı. Kurum, bunun 2010’un birinci çeyreğinden bu yana kaydedilmiş en yüksek abone kaybı olduğuna dikkat çekti. Credit Suisse bu durumun 2016 mâli yılı hedefleri için aşağı yönlü bir risk oluşturduğunun altını çizdi.

Aboneler kaçıyor
Turkcell yönetiminin yaptığı açıklamada, yılın ilk üç aylık döneminde şirketin gelir ve FAVÖK’te birinci çeyrek bazında tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaştığını bildirdi. Turkcell, “Söz konusu dönemde Turkcell Grup’un gelirleri yüzde 8,3 büyürken, grup gelirlerinin yüzde 91’ini oluşturan Turkcell Türkiye’nin gelirleri ise yüzde 10 artışla 2 milyar 928 milyon TL’ye ulaştı.” açıklamasında bulunarak faturalı, fiber ve televizyonda müşteri kazanımına devam ettiğini vurguladı.

Turkcell’in performansıyla ilgili herkes aynı derecede olumlu görüşe sahip değil. Yabancı bir kurumdan ismini vermek istemeyen bir analist, Turkcell’in ciddi bir pazar kaybı yaşadığı görüşünde. Analiste göre önümüzdeki çeyreklerde Turkcell’in kullanıcı sayısındaki düşüşün devam etmesi şirketin kredibilite sorunu yaşamasına neden olabilir.

<< Önceki Haber Turkcell'de şok: Son 6 yılın.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER