"Türkiye bu tür otoriter, faşist, darbeci anlayışı kabul edemez"


CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Kimsenin akademisyenlerden biat etmelerini beklememesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Türkiye bu tür otoriter, faşist, darbeci anlayışı kabul edemez. Erdoğan'ın aklını başına toplamasını; Türkiye için demokrasi ve barış için adım atmasını diliyorum, bekliyorum." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, Sultanahmet katliamı girişimini nefretle kınadığını söyledi. Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Tanrıkulu, "Alman halkına geçmiş olsun diyorum. Umarım bir daha bu tür felaketlerle karşılaşmayız." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlere yönelik, barış çağrısı yapanlara 'aydın müsveddeleri' demesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Diktatör özentisi içinde olanlar Türkiye'nin en seçkin akademisyenlerini bu kavramlarla eleştirip, aşağılayıp, küçümseyemez. Kimse akademisyenlerden biat beklememelidir. Erdoğan, saray, akademisyenleri kendi parti mensubu sanıyor, biat edenler sanıyor. Üniversitenin varlık sebebi, özgür düşünceyi geliştirmektir. Bu da barış döneminde gerçekleşebilir. Barışın olmadığı yerde bilim ve özgür düşünce gelişmez. Bu akademisyenler barış talep etmişlerdir. Silah ve çatışmaya son verilip; çatışmaya karşı çıkmışlardır. Biz akademisyenlerin yanındayız."

"AKP, insanların ağızından barış kelimesinin çıkmasına dahi tahammül edemiyor." diyen Tanrıkulu, Türkiye'nin bu tür otoriter, faşist, darbeci anlayışı kabul edemez olduğunu kaydetti. "Erdoğan'ın aklını başına toplamasını, Türkiye için demokrasi ve barış için adım atmasını diliyorum, bekliyorum." diyen Tanrıkulu, şunları ekledi: "Bu aydınların yanında olmaya devam edeceğim. Aydınların açıklamaları ifade özgürlüğüdür. Düşüncelerini beğenmeyebilir, karşı da çıkabilirsiniz ancak aşağılayıp, yok sayıp cezalandırmak, hain ilan etmek hiçbir demokraside kabul edilemez. Toplum kutuplaşmaktadır, gerilmektedir; bir arada yaşamayı bu söylemler zorlaştırmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber "Türkiye bu tür otoriter, faşist, darbeci anlayışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER