ABD ve İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarılarının sebebi ortaya çıktı

ABD ve İsrail Türkiye'deki vatandaşlarına 'Ülkeyi acilen terk edin' uyarısı yapmıştı. Uyarılarının arkasında Emniyet'in canlı bomba uyarıları olduğu ortaya çıktı.

ABD ve İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarılarının sebebi ortaya çıktı

ABD'nin  Ankara büyükelçiliği vatandaşlarına aralarında terör tehdidi sebebiyle  İzmir,  Muğla ve  Diyarbakır'ın da bulunduğu 19 şehre gitmemeleri uyarısında bulunmuştu.

Bu uyarının üzerinden on gün geçmeden ABD'nin  Ankara Büyükelçiliği,  Türkiye'deki vatandaşlarına yine terör uyarısında bulunmuştu.

Büyükelçiliğin internet sitesinde yayınlanan yazıda, özellikle  İstanbul ve  Antalya'daki meydan ve limanlar olmak üzere, turistik bölgelere yönelik "inandırıcı tehditler" olduğu açıklamıştı.

"ABD vatandaşları için acil durum mesajı" başlıklı duyuruda, "Bu bölgelerin yakınların daysanız, lütfen azami dikkat gösterin. Kişisel güvenliğiniz için, yerel medyayı takip etmenizi tavsiye ederiz" denilmişti.

İSRAİL DE UYARDI

İsrail hükümeti de  Türkiye'deki vatandaşlarından ülkeyi mümkün olduğu kadar çabuk bir şekilde terk etmelerini istemişti. İngiliz SKY News televizyonu, Türk istihbaratının, teröristler tarafından sinagoglara yönelik bir saldırı planlandığına dair bilgi verdiğini öne sürmüştü.

ABD VE İSRAİL'İN VATANDAŞLARINI NEDEN UYARDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Haberdar'ın haberine göre, ABD'nin ve  İsrail'in vatandaşlarını  Türkiye'de terör saldırıları olabilir diyerek sürekli uyarmasının arkasında Emniyet'in kendi birimlerine canlı bomba uyarısı yapmasının olduğu ortaya çıktı.

TEM Dairesi Başkanlığının ilgili birimlere gönderdiği yazısında "DAEŞ terör örgütü menusubu olan 1'i Türk diğerleri  Suriye ve Iraklı olan 8 kişinin ABD Başkonsolosluğuna karşı eylem hazırlığı içinde olduğu şahısların ortalama 25 yaşlarında olduğu Türk uyruklu olan şahıs dışında diğerlerinin  Türkiye'de olduğu ve  Samsun ilinde bir yerde kaldıklarının saldırının muhtemelen öğleden sonra veya akşam saatlerinde olabiliceği..." ifadeleri yer alıyor.

HABERDAR
<< Önceki Haber ABD ve İsrail'in 'Türkiye'yi terk edin' uyarılarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER