Türkiye'nin kara listesinde 544 Belçikalı var


Türk kamu düzenine tehdit oluşturan kişilerin yer aldığı kara listede 544 Belçikalının da olduğu öğrenildi.

Belçika Meclisi'nde gündeme gelen bir soru üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Jan Jambon, "Belçika'nın bu listeye erişimi yok. Türk yetkililerden 544 kişinin ismini istedik fakat henüz cevap alamadık." dedi

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Frankofon Liberaller (MR) milletvekili Denis Ducarme'nin, "Türkiye'nin oluşturduğu ve aralarında potansiyel 'Suriye savaşçıların' da bulunduğu 10 bin kişilik kara listede ne kadar Belçikalı var?" sorusuna verdiği yazılı cevapta, "Bize son bildirilen sayıda, listede Belçika'da yaşayan 544 kişinin bulunduğu yönünde." dedi.

Belçika polisinin listeye erişiminin olmadığına da belirten Jambon, "Kara liste Türk kamu düzenine tehdit oluşturan isimlerden oluşuyor. Belçika'nın bu listeye erişimi yok. Federal polisin İstanbul'daki irtibat memuru listedeki Belçikalıların isimlerini sordu fakat Türk yetkililerden henüz cevap alamadı." dedi.

Kara listedeki isimlere Türkiye'ye giriş yasağı uygulanıyor. Federal Polis'in Uluslararası İşbirliği müdürü Peter De Buysscher'in sadece bu sene 32 Belçikalının Türkiye sınırından geri çevrildiğini belirtti.

Listedeki yüksek sayıda Belçikalının bulunması, isimlerin listeye hangi kriterlere göre alındığı noktasında soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Bu konunun şüphesiz geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Jambon, "Belçika polisi için Türk yetkililerin hangi kriterler doğrultusunda insanları bu listeye aldığı net değil. Bu konuyu Türk mevkidaşım ile bu sene sonu için planlanan ziyarette görüşmek istiyordum. Fakat Türkiye'deki siyasi durum ve seçimlerden dolayı bu süreç yavaşladı." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin kara listesinde 544 Belçikalı var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER