Türkiye, Rus gazetecilere uygulanacak vizeyi resmen bildirdi


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rus gazetecilere yönelik aldığı vize uygulama kararını resmen bildirdiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada daha önce Türkiye Büyükelçiliği tarafından duyurusu yapılan vize uygulaması için resmi tebligatın yapıldığı ve vizenin bugünden itibaren (15 Şubat) uygulanacağı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Türkiye, mütekabiliyet prensibi temelinde 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren gazetecilik faaliyetleri için 6 aydan kısa süreliğine Türkiye'yi ziyaret etmek isteyen bütün Rus gazetecilere yönelik 'gazeteci vizesi'nin uygulanmaya başlandığını resmi olarak bildirmiştir." denildi.

Açıklamada gazetecilerden seyahat programları, Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladıkları röportaj, film çekimi vs. gibi gazetecilik faaliyetleri hakkında da bilgi vermelerinin isteneceği bildirildi.

Açıklamaya göre Rus gazetecilerin başvuruları Dışişleri Bakanlığı ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek ve gazetecilere vizenin yanı sıra bir de geçici basın kartı verilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, Rus gazetecilere uygulanacak vizeyi resmen bildirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER