Türkiye'ye uygulanan yasaklar, Moskova tren hatlarını da etkiledi


Rusya'nın Türkiye'ye karşı turist turlarının yasaklaması ve Mısır seferlerini iptal etmesi, Moskova'da havaalanlarına yolcu taşıyan tren hatlarını da etkiledi. Moskova'da şehir merkezinden hava alanlarına tren hatlarını işleten Aeroexpress, Türkiye ve Mısır yasaklarından dolayı 2015 yılında bir önceki yıla göre yolcu sayısında yüzde 22 düşüş yaşadıklarını açıkladı.

Aeroexpress'ten yapılan açıklamada Moskova'da yüksek hızlı trendeki yolcu trafiğinin 2015 yılında yüzde 22 oranında düştüğü belirtildi. Buna göre 2015 yılında bir önceki yıla göre 3 milyon daha az yolcu taşındı. 2014'te 16.6 milyon yolcu taşıyan Aeroexpress, bir önceki yılda ise 13 milyon yolcu taşıdı.

Şirket, yazılı açıklamasında "Ekonomik zorluklar turizm sektörünü de etkiledi, bu durum da Aeroexpress faaliyetlerine etki etti. Yolcu sayısını düşüren etkenler arasında kent trafiğini rahatlatmak için Moskova'daki transit yolcuların sayısındaki artış, Mısır uçuşlarının durdurulması ve Türkiye uçuşlarının iptal edilmesi bulunuyor." denildi.

Açıklamaya göre Moskova'da ülkenin en büyük havaalanı olan Domodedovo'ya yolcu trafiği, 7.6 milyondan 5.8 milyona düştü. Sheremetyevo'ya yolcu trafiği ise ise yüzde 31'lik bir düşüşle 6.4 milyondan 4.4 milyon yolcuya geriledi.

Ancak ilginç bir şekilde Vnukovo Havalananına giden yolcuların sayısında ise artış yaşandı. 2.6 milyon olan tren yolcusu sayısı, 2.8 milyona yükseldi. Aeroexpress şirketi bu artışı ise havaalanının kendisinin de uçuş sayısını artırması ile ilgili olduğunu bildirdi. Ayrıca Victory gibi ucuz şirketlerinin Vnukovo'dan uçmasının da etkili olduğu kaydedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'ye uygulanan yasaklar, Moskova tren hatlarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER