Türkiye'deki mülteci kamplarıyla ilgili şok iddia!

Amerikan AP haber ajansı, IŞİD'in Türkiye'deki kamplara yardım kuruluşu görüntüsünde sızarak Suriyeli mültecilere terör eğitimi verdiğini yazdı. Haberde kurslara katılanlara aylık para ödendiği iddia ediliyor.

Türkiye'deki mülteci kamplarıyla ilgili şok iddia!

Onlarca ülkeden militan devşiren IŞİD'in, Türkiye'deki mülteci kamplarında insani yardım kuruluşu kisvesi altında örgüt propagandası yaptığı ve çocuk yaştaki mültecilere kafa kesmeyi öğrettiği iddia edildi. Associated Press (AP) haber ajansı, Suriye ve Irak'ta örgütün hâkimiyetinde yaşayan veya kaçmayı başaran çok sayıda kişiyle yaptıkları mülakatlarla IŞİD'in militan bir nesil yetiştirme çabaları kapsamında para, hediye, tehdit ve beyin yıkama yoluyla çocukları ve gençleri askere aldığını yazdı. Geniş çaplı haberde, örgütün Türkiye'deki kamplarda propaganda yaptığı ve parayla eleman topladığı bilgisi de yer aldı.

Şanlıurfa'daki kamplarda dini dersler veren Ebu Hafs Nakşıbendi isimli bir Suriyeli şeyh, ajansa verdiği demeçte IŞİD için “Genç insanların zihinlerine aşırıcılığı ve terörü yerleştiriyorlar.” dedi. Verdiği derslerle mülteci gençleri IŞİD zihniyetinden uzak tutmak için gayret gösterdiğini anlatan Nakşıbendi, “Gelecek nesiller için çok endişeliyim.” şeklinde konuştu. Gençlerin ve çocukların mülteci kamplarında dahi örgütün erişiminde olduğunu söyleyen Ebu Hafs, insani yardım çalışanı kılığında kamplara giren militanların örgüt propagandası yaptığını kaydetti.

Kamplarda çalışan Ebu Ömer isimli bir görevli ise IŞİD'in örgüte kaydolmayı kabul eden öğrencilere ayda 300 Türk Lirası verdiğini anlattı. Ajansa konuşan ve ailesinin hayatını tehlikeye atmamak için ismini vermeyi reddeden 15 yaşındaki eski bir mülteci de, “Bize nefret etmeyi öğrettiler.” diye konuştu. Habere göre o esnada elini boğazına götürerek sert bir şekilde kafa kesme işareti yapan genç, “Öğrettikleri bu.” dedi.

Haberde, örgütün fiili başkenti konumundaki Rakka'daki bir kampta ise yaşları 8 ile 15 arasında değişen 120'den fazla çocuğun ellerine verilen oyuncak bebeklerin kafasını kılıçla kesmeye zorlandıkları bilgisi yer aldı. Örgütün esir aldığı çocukları ve gençleri birer katile çevirdiğini kaydeden AP, bazı çocukların intihar eylemcisi olarak dahi kullanıldığını belirtti. ZAMAN
<< Önceki Haber Türkiye'deki mülteci kamplarıyla ilgili şok iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER