Türkiye'nin konuştuğu yarbaya ihraç talebi

Şırnak’ta kardeşi şehit düşünce tepkisini dile getiren Yarbay Mehmet Alkan, TSK’dan ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Alkan’a daha önce uyarı cezası verilmişti.

Şehidin Yarbay ağabeyi törende isyan etti!

Yarbay Mehmet Alkan'ın kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan, 23 Ağustos'ta Şırnak'ta şehit düştü. Alkan, cenaze töreninde çözüm sürecinde palazlanan PKK'ya dikkat çekerek siyasilere tepki gösterdi. TSK, soruşturma başlattı, Yarbay Alkan'a uyarı cezası verildi.

ŞİMDİ DE İHRAÇ

Alkan, 11 Mayıs'ta şehit yakınlarına konuştu. “23 yıldır şehit veriyoruz. Ülkeyi yönetenler ne yaptı?” dedi. Yarbay, bu kez ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Change.org.'da Yarbay'a destek için imza kampanyası başlatıldı.

O YARBAYI ATACAKLAR

23 Ağustos 2015'te Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarının düzenlediği karakol saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan'ın, ihraç istemiyle Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na çıkartılacağı öğrenildi. Yarbay Alkan, kardeşinin cenazesinde siyasilere gösterdiği tepki nedeniyle gündeme gelmişti. Alkan hakkında siyasi iktidarın baskısı üzerine soruşturma açılmış ve uyarı cezası almıştı. Alkan, 11 Mayıs'ta Osmaniye Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği'ndeki konuşmasından dolayı da “siyasi faaliyette bulunmak” suçlamasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

29 HAZİRAN'DA GÖRÜŞÜLECEK

Yarbay Alkan'ın meslekten ihraç istemi 29 Haziran günü disiplin kurulunda görüşülecek. Yarbay Alkan için dün Change.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı. İhraç isteminin geri çekilmesi için başlatılan imza kampanyasına 175 bin kişi destek verdi.

SİYASİLER BEDEL ÖDEMEDİKÇE BU İŞ BİTMEYECEK

İzinli olarak memleketi Osmaniye'ye gelen Yarbay Mehmet Alkan, kardeşleri ile birlikte şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın mezarını ziyaret etmişti. Ziyaret sonrası Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'nde konuşma yapan Yarbay Alkan, “Hani diyorlar ya, ‘Askersin kardeşim öleceksin', eyvallah. Bakın bu kadar şehidimiz var. Bunların hepsi öldü, kanını canını verdi. 32 yıldır böyle. Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi, bunu gösterin bana. Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur” şeklinde tepki göstermişti.

‘ALİ'MM' FERYATLARI ZİHİNLERE KAZINMIŞTI

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın, cenaze töreninde vatandaşların siyasi iktidar partisi temsilcilerine tepki göstermesi üzerine kısa süreliğine bir arbede yaşanmıştı. Şehit Yüzbaşı Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın, üniformasıyla katıldığı cenaze törenindeki "Ali'mm" feryatları zihinlere kazınmıştı. Alkan törende, "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor? Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK'ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan'a yardım edenler de kahrolsun" diye siyasilere tepki göstermişti. Alkan hakkında cenaze töreninde gösterdiği tepki nedeniyle soruşturma açılmış ve uyarı cezası verilmişti.

<< Önceki Haber Türkiye'nin konuştuğu yarbaya ihraç talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER