Türklerden de rüşvet aldığı iddia edilen Rus havaalanı polis şefi tutuklandı


Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Vnukovo Uluslararası Havaalanı'nın polis şefi, aralarında Türklerin de bulunduğu bazı kişilerden rüşvet almaktan dolayı tutuklandı. Polis Şefi İgor Kukuşkin'in, en az 100 bin ruble (yaklaşık 4 bin TL) rüşvet almaktan tutuklandığı bildirildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), aralarında Türkiye'den Rusya'ya kaçak bir şekilde tekstil ürünü getiren kaçakçıların da bulunuğu bir dizi kaçakçılık faaliyetine karşı geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Rus medyasında yer alan haberlere göre kaçakçılık organizasyonuna Vnukova havaalanında görevli polis ve gümrük memurlarının da dahil oldukları tespit edildi.

Gerçekleştirilen operasyon kapsamında da 100 bin ruble rüşvet aldıkları iddia edilen polis şefi İgor Kukuşkin ve bir diğer polis görevlisi Andrey Sokolov tutuklandı.

Operasyonun ardından FSB görevlileri Vnukovo havaalanındaki gümrük ve polis binasına geldi. Burada aramalar gerçekleştirildi. Polis, ofisteki birçok bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik aletlere el koydu.

CİHAN
<< Önceki Haber Türklerden de rüşvet aldığı iddia edilen Rus havaalanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER