Türkmenler Kerkük'te DAEŞ'ın kimyasal gaz kullanmasını protesto etti


Türkmenler, terör örgütü DAEŞ'ın Kerkük'e bağlı Tazahurmatu kasabasında kimyasal (klor) gaz kullanmasını protesto etti.

Türkmeneli Partisi tarafından organize edilen protesto gösterisine katılanlar, kimyasal gazdan hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteride konuşan Türkmeneli Partisi Başkanı ve eski Irak milletvekil Riyaz Sarıkahya, vicdanı olan herkesin bu sese kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Kerkük Valiliği önünde konuşan Sarıkahya, Türkmenlerin DAEŞ'ın Tazahurmatu'da kullandığı klor gazının büyük trajedilere yol açtığını ifade etti.

Yaşanan bu gelişmeye Irak hükümettin sesiz kalmasını da kınadıklarını belirten Sarıkahya, "Hükümet sessiz kalmamalı. Yüzlerce vatandaşımız evlerini bunların yüzünden terk ediyor. Biz de Iraklıyız, bu ülkenin vatandaşıyız." dedi.

Sivillerin oluşturduğu Şii Türkmen Gönüllü Halk Kuvvetleri (EL KAİM ) Birliği Komutanı Zeki Kahya ise, bazı devletlerin DAEŞ'a verdiği kimyasal gazlarla Türkmenlerin yok edilmek istediğine dikkat çekti.

Yürüyüşe katılan din adamı Halil Çardaklı, Bağdat yönetimine mesaj vermek için bugün bir araya gelerek söz konusu katliamı kınadıklarını belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenler Kerkük'te DAEŞ'ın kimyasal gaz kullanmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER