'Türkmenler üzerinden sınırda PKK/PYD hattı kurulmak isteniyor'

'Türkmenler üzerinden sınırda PKK/PYD hattı kurulmak isteniyor'

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Suriye sınırının Türkmen kontrolünden çıkarılıp bir PKK/PYD hattı kurularak sınırın terör örgütünün hâkimiyetine sokulmak istendiğini söyledi. Şenol, Türkmenler üzerinden Türkiye'ye karşı oynanan bu oyunun bozulması gerektiğini belirtti.

Şenol yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının ağır bombardımanı ve İran'ın da desteğiyle Türkmen Dağı'nda ilerleyen Suriye ordusunun bölgedeki yüzlerce yıllık Türk varlığına son vermek üzere olduğunu kaydetti. Şenol, "İran'ın desteklediği Suriye ordusu Türkmen Dağı'na girerek stratejik Gımam tepesinden sonra Kızıldağ' da Türkmenlerin elinden çıktı. Şu anda 10 bin kadar sivil bombalardan kaçarak Türkiye sınırına akın ederken 25 bin dolayında Türkmen kardeşimiz de bir katliamla karşı karşıyadır. Soydaşlarımız çok zor durumdadırlar. Bu saldırıların amacı Türkiye ile Suriye arasında Türkmensiz bir hat oluşturmak, bölücü örgüt ve İsrail'in arzuladığı Büyük Kürdistan emeline biraz daha yaklaşmaktır." dedi.

'ÇIĞLIKLAR YÜKSELİYOR'

Bölgeden çığlıklar yükseldiğini, yürekler yandığını ifade eden Şenol, Türkmenler için her türlü desteğin verilmesi gerektiğini vurguladı. Şenol, "Türk milleti de artık aklını başına almalı ve en azından terör örgütü yandaşlarının Kobani'ye sahip çıktığı kadar, Filistin için olduğu kadar, yanı başındaki Türkmen kardeşine sahip çıkmalıdır. Bugün Hatay sınırımızdaki kardeşlerimizin bile can ve mal güvenliğini sağlayamayacaksak, stratejik derinlikten, bölgede söz sahibi olmaktan, yeni Osmanlıcılıktan dem vurmanın ne anlamı vardır?" diye sordu.

Şenol, Bayırbucak Türkmenlerini korumanın ve bölgedeki katliam tehdidini ortadan kaldırmanın hayati derecede önem taşıdığını ifade etti. Şenol, "Bu bölge Türkmen kontrolünden çıkarsa, Suriye sınırımızda bir PKK/PYD hattı kurulacak ve Türkiye, Suriye sınırı terör örgütünün hâkimiyet alanına girecektir. Bu aşamada Türkiye, dış politikasını mutlak surette gözden geçirmeli ve değerli yalnızlık politikası yerine, aramızda kan, tarih, dil ve kültür bağı olan tüm kesimleri arkasına alarak yeni bir strateji belirlemelidir." dedi.

Şenol, bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletlerinin kısa zamanda müdahale etmesi ve Türkmenler üzerinden Türkiye'ye karşı oynanan bu oyunun bozulması gerektiğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber 'Türkmenler üzerinden sınırda PKK/PYD hattı kurulmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER