Tusk: Bazı güçler, mültecileri kirli işler ve siyasi pazarlık için kullanıyor


AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, mülteci kriziyle mücadelede Avrupa ülkelerine dayanışma çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu'na mülteci krizindeki süreçle ilgili bilgi veren Donald Tusk, "Temelde kendimize bel bağlamalıyız. Çevremizdekiler Avrupa'ya yardım etme niyetinde değil. Komşularımızın birçoğunun çözmeleri gereken daha büyük problemleri var. Bazı komşularımız ise başımızdaki belaları keyifle seyrediyor. Bize göre mülteciler; müşahhas insanlardır, yardımımızı bekleyen bireylerdir. Ama etrafımızda bazı güçler var ki, mültecileri kirli işler ya da siyasi pazarlıklar için kullanıyor." dedi.

Yeni bir siyasi baskı çeşidiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Donald Tusk, "Hatta bazıları buna, mülteci dalgasının bir araç ya da bir silah olarak kullanıldığı yeni bir tür hibrit savaş diyor." ifadelerini kullandı.

Dış sınırları olmayan bir Avrupa'da, serbest dolaşımı öngören Schengen sisteminin de çalışmayacağını vurgulayan Tusk; etkili, insani ve güvenli göç politikası için dış sınırların kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekti.

TÜRKLERİN TAHMİNİNE GÖRE SURİYE'DEN 3 MİLYON KİŞİ DAHA KAÇABİLİR

Esed rejiminin zafer kazanma ihtimalinin bugün Rusya ve İran'ın desteği ile daha da arttığını belirten Tusk, bunun ise yeni bir mülteci dalgasına sebep olacağını kaydetti.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye dair Avrupa Parlamentosu'na bilgi verdi.

Mülteci krizinin gündemde olduğu oturumda konuşan Donald Tusk, "Türklerin tahminine göre, Halep ve çevresinden 3 milyon potansiyel mülteci daha gelebilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Tusk: Bazı güçler, mültecileri kirli işler ve siyasi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER