AP Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella: Erdoğan'ın sponsoru değiliz


AP Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de AB liderleriyle gerçekleştirdiği ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti. Pittella, "Umuyoruz ki bu ziyaret Avrupa-Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasına, Türkiye'nin Avrupa'nın değerlerine yaklaşmasına vesile olur." ifadelerini kullandı.

Strasbourg'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye yönelik demokrasinin prensipleri ve basın özgürlüğü noktasında önemli eleştirilerin bulunduğunu hatırlatan Pitella, ancak mülteci sorunu ve IŞİD gibi acil konuların konuşulması için Türkiye'deki seçimleri bekleyemeyeceklerini aktardı. Recep Tayyip Erdogan'ın Türkiye'nin cumhurbaşkanı olduğunu ve sorunları onunla görüştüklerini kaydeden Gianni Pittella, "Ancak sosyalistler olarak tabii ki Erdoğan'ın sponsoru değiliz." ifadelerini kullandı. Türkiye'de sorunlar devam ettikçe bu noktada yapacakları uyarıların da devam edeceğine dikkat çekti.

Türkiye'nin mülteci sorunu ve IŞİD ile mücadelede önemli bir partner ülke olduğunu kaydeden AP Sosyalist Grup Başkanı, Türkiye'nin 2 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Avrupa'nın da mülteci sorunuyla ilgili başta ekonomik konular ve insani durumlar olmak üzere Türkiye ile görüşmelere devam ettiğini aktardı.

Avrupa'nın önündeki en büyük tehlikenin IŞİD olduğuna da dikkat çeken AP Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, IŞİD'in insanlığın en büyük düşmanı olduğunu kaydetti. AB'nin hedefinin IŞİD'e karşı en büyük koalisyonu oluşturmak olduğunu vurgulayan Pitella, ancak diktatör Beşşar Esed'i de unutmamak gerektiğini söyledi. Suriye'de sonunda Esed'in gideceği siyasi bir çözümün bulunması gerektiğini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber AP Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella: Erdoğan'ın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER