Tutuklanan Albay Çokay'ın avukatından flaş açıklama

Adana eski Jandarma İl Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'ın avukatı Hasan Tok, MİT TIR’ları davası ile ilgili olarak, "Bu olay artık Jandarma İl Komutanı'na geldikten sonra kuvvet komutanlarına, generallere kadar sıçrayacak" dedi.

Tutuklanan Albay Çokay'ın avukatından flaş açıklama

Adana’da durdurulan MİT TIR’ları ile ilgili olarak haklarında yakalama kararı çıkartılan 4 savcı ve 1 albayın gözaltına alınmasının ardından, Eski Adana Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay'ın avukatı Hasan Tok, adliye önünde açıklama yaptı. Asker kişilerin emir komuta zinciri dışında hiçbir emri yerine getirme durumunda olmadığını ifade eden Tok, “Bu olay artık Jandarma İl Komutanı'na geldikten sonra kuvvet komutanlarına, generallere kadar sıçrayacak. Yani bu konunun arkasında iyi niyetli olarak bir soruşturmanın yürütüldüğünü düşünmüyoruz. Kötü niyet var. Bu kötü niyetin sonuçlarını yakında göreceğiz hep birlikte" diye konuştu. Avukat Tok, Genelkurmay Başkanını Necdet Özel'in bu konuya hassasiyetle takip etmesini istediklerini belirtti.

“BİR DİZİ FİLM DÖNÜYOR”

TIR olayının 'bir dizi filmine döndüğünü, Adana ve İstanbul'dan sonra da Tarsus'ta üçüncü bölümün çekildiğini' ifade eden avukat Hasan Tok, şunları söyledi:

"Adana'da 1.5 yıldır devam eden dava, her nasılsa İstanbul'a gitti, tutuklamalar gerçekleşti. Şimdi adli görevlerini yapan, adli kolluk olarak faaliyeti yapan Jandarma İl Komutanı bugün burada hazır bulunduruluyor, yakalama kararı çıkarılmış durumda. Niçin bugün? Seçime yaklaşık 1 ay var. Siyasilerin elinde malzeme yok. Yani meydanlara çıkacak, 'Orada biz mağdur olduk, biz hukuksuzluklarla karşılaştık' diyebilmesi için bir ay süreyle bizim bu olayımızı kendi siyasi konularına payanda yapacaklar. Benim müvekkilim kimseye payanda ve malzeme olmak istemiyor. Şimdi biz konuşmuyoruz."

<< Önceki Haber Tutuklanan Albay Çokay'ın avukatından flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER