Tutuklu gazetecilere destek eyleminde gazlı müdahale

Tutuklu gazetecilere destek eyleminde gazlı müdahale

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki için Ankara'da toplanan aralarında CHP'li vekillerin de bulunduğu kalabalığa, polis ekipleri biber gazı ile müdahalede bulundu.

G-9 Gazeteciler Platformu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etmek için Kızılay Yüksel Caddesi'nde bir araya geldi. Eyleme, CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Bülent Tezcan, Levent Gök, Veli Ağababa da destek verdi. 'Gazetecilik suç değildir, susmayacağız', 'Savaşa hayır, gazetecilere özgürlük', 'Can Dündar, Erdem Gül yalnız değildir' döviz ve pankartları açıldı. Toplanan kalabalık, 'Özgür basın susturulamaz' şeklinde sloganlar attı. Bazı gazeteciler ellerine zincirleyerek, tepkilerini dile getirdi.

"GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR, SUSMAYACAĞIZ"

Toplanan grup adına ortak açıklamayı Gökhan Bulut yaptı. Bulut, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanırken yaptıkları haberler dışında hiçbir delil gösterilmediğini söyledi. Bulut, "Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan haberler, Suriye halkının çektiği acıların yanı sıra Türkiye'nin içine atılmak istendiği ateş çemberini de göstermektedir. AKP iktidarının Reyhanlı, Suruç ve Ankara'da yaşanan katliamların ardından koyduğu yayın yasakları ve manipülasyon atakları, gerçek suçlunun kimliğini de açık etmektedir. Ve biliyoruz ki Reyhanlı, Suruç ve Ankara katliamları, AKP eliyle beslenen uluslararası İslamcı terör örgütlerinin saldırılarıdır. AKP iktidarı, yıllardır bir yandan halkın haber ve bilgi alma kanallarını yok etmekte bir yandan da ülkeyi savaşa sürüklemektedir. Bu amaçla gazeteciler tehdit edilmiş, tutuklanmış, darp edilmiş, medya kuruluşlarına saldırılmış ve hatta bazı basın kuruluşlarına iktidar tarafından el konulmuştur." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin halkın bilgilenmesini sağlayan haberler yaptığını ve yapacağını ifade eden Bulut, kendilerinin de gazetecilik mesleğini ve halkın haber alma hakkını savunmak için sokağa çıktıklarını ifade etti. Grup adına açıklama yapan Gökhan Bulut, şunları kaydetti: "Bizler, yalnızca Dündar ve Gül için değil aynı zamanda şu anda tutuklu bulunan 27 gazeteci için buradayız. Bizler yalnızca cezaevinde olan değil, mesleklerini yapmalarına izin verilmeyen gazeteciler için buradayız. Bizler yalnızca gazeteciler için değil, bütün bir demokratik ifade özgürlüğü alanı için buradayız. O nedenle bir kez daha vurguluyoruz ki, gazetecilik suç değildir ve susmayacağız."

POLİS BARİKATINA YÜKLENEN GRUBA GAZLI MÜDAHALE

Açıklamanın ardından grup, destek için Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu'na yürümek üzere harekete geçti. Ancak çevrede güvenlik önlemi alan polislerle gruptakiler arasında güzergah konusunda anlaşmazlık yaşandı. Bu esnada kalabalıktan ayrılan bir grup, aşmak için polis barikatına yüklendi. Çevik Kuvvet polisleri kalabalığa biber gazı sıkarak müdahalede bulundu. CHP'li milletvekilleri ve platform görevlileri grubu sakinleştirmek için araya girdi. Bu esnada CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ünde bulunduğu milletvekillerinin gazdan etkilendiği görüldü.

Yaşanan arbedenin ardından grup, polisin gösterdiği güzergahı kullanarak destek için Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na gitti.

CİHAN
<< Önceki Haber Tutuklu gazetecilere destek eyleminde gazlı müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER