Tutuklu polislere usulsüz dinleme

Tutuklu polisler ile Hidayet Karaca'nın Silivri Cezaevi yönetimi tarafından usulsüz dinlendiği ortaya çıktı.

Tutuklu polislere usulsüz dinleme

Tutuklu polisler ile Hidayet Karaca'nın Silivri Cezaevi yönetimi tarafından usulsüz şekilde dinlendiği ortaya çıktı. Avukatlar, tüm görüşmelerin kayda alındığı hukuksuzluk üzerine suç duyurusu yaptı.

Algı operasyonları kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın cezaevinde usulsüz bir şekilde dinlendiği ortaya çıktı. Yasalara aykırı olmasına rağmen tutuklu polislerin avukat ve ziyaretçileriyle yaptığı özel görüşmeler kayıt altına alındı.

Bugün gazetesi'nden Cihan Acar'ın haberine göre, skandal uygulamayı Silivri 6 No'lu Cezaevi resmi yazıyla itiraf etti. Cezaevi yaptığı açıklamada kapalı görüş, hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçiler arasında yapılan görüşmeleri kastederek, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmeliği'nin 7 maddesini gerekçe gösterdi. Silivri İnfaz ve Koruma Başmemurluğu “Yapılan görüşmelerin tamamı güvenlik amacıyla kayıt altına alınmaktadır. Kayıt altına alınan görüşmeler lüzumu halinde dinlenmektedir” açıklamasında bulundu.

RESMİ?YAZIYLA?İTİRAF

Cezaevinin Silivri'deki tutukluları dinlemesinin TCK'da yer alan özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini belirten tutuklu polislerin avukatı Deniz Atmaca, Silivri'deki skandal uygulama ile ilgili Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Atmaca, “Siz adamları usule aykırı dinlemeden dolayı bir şekilde tutuklayacaksınız aynı usulsüz dinlemeyi siz yapacaksınız. Bu çok tezat bir durum. Yasa gereği avukatların görüşme alanları, hatta tutukluların yakınlarıyla yaptığı görüşmelerin dahi dinlenmemesi lazım. Abdullah Öcalan'ın görüşme kayıtları yayınlandı. Cezaevi çıkıp biz dinlemiyoruz şeklinde açıklama yapmıştı. Yani cezaevi böyle bir sorumluluğu almadı. Ama Silivri Cezaevi resmi yazıyla dinleme yaptıklarını itiraf etti. Kaldı ki müvekkilimle yaptığım görüşme benim mahremim. Bu özel hayatın gizliliğine aykırıdır” şeklinde konuştu.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNE AYKIRI

Cezaevi idaresinin suç işlediğini belirten Atmaca şöyle devam etti: “Cezaevi, resmi yazıyla itiraf ettiği dinleme ile TCK'nın 134. maddesindeki ‘özel hayatın gizliliğini ihlal' suçunu işlemiştir. Müvekkillerimizle tutukluluk sürelerinde defalarca görüştük. Bütün bu görüşmelerin kanuni dayanaktan yoksun bir şekilde kayıt altına alındığı ortaya çıktı. Herkes haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır.”

DİNLEME YAPMAK ?HUKUKA AYKIRI

Polislerin, ‘usulsüz dinleme' iddiasıyla tutuklandığını hatırlatan avukat Atmaca asıl hukuksuzluğun polislerin cezaevinde usulsüz şekilde dinlenmesi olduğuna dikkat çekti. Atmaca, “Müvekkillerimiz mahkeme kararıyla dinleme yaptıkları halde haksız şekilde tutuklanmıştı. Cezaevi idaresi herhangi bir mahkeme kararına dayanmadan kendi kafasına göre dinleme yaptığını açıkça belirtti. Kendileri güvenlik diye bahane gösteriyor ama bu şekilde dinleme yapmak hukuka aykırı” dedi.
<< Önceki Haber Tutuklu polislere usulsüz dinleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER