'Tutuklu savcıların yüz yüze veya SEGBİS ile ifadesi alınmayarak yasa çiğnendi'


Adana ve Hatay'da 'Silah ve mühimmat' yüklü olduğu iddia edilen MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranmasıyla ilgili cezaevinde olan savcılar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şişman ve Aziz Takçı ile eski İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay hakkında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluluğun incelenmesi amacıyla toplandı. Ancak avukatlar Aziz Erbek, Alp Değer Tanrıverdi ve Mustafa Kökten ve Tolga Kaan Pataz, müvekkillerinin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) veya yüz yüze ifadelerini almadığını ileri sürerek, mahkemede savunma yapmadı.

Tarsus Adliyesi önünde basın açıklaması yapan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'ın avukatı Aziz Erbek, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 30 gün önce tutuklanan savcıların tutukluluklarının incelenmesi için duruşmanın yapıldığını belirtti. Yasaya göre her 30 günde bir tutuklu kişilerin ifadelerinin alınması ve tutukluluk halinin devam edip etmeyeceğine dair karar verilmesi gerektiğini hatırlatan Erbek, "Dün biz bunu talep ettik. Talep ettiğimiz için bugün heyet toplandı. Yapmayarak yasayı açık açık çiğneme noktasına gelmişlerdi. Bugün yapılan duruşmada da müvekkillerimizin yüz yüze veya SEGBİS yöntemiyle cezaevinde ifadelerinin alınmasını istedik. Ancak bu yapılmayarak, heyet yasayı çiğnedi. Savunma yapmadık. Çünkü bugün yapacağımız savunma anlamsız olacaktı. Esas savunmayı müvekkillerimizin yapması gerekirdi. Heyet, hiç bunları biz söylememişiz gibi bu yöndeki taleplerimizi reddedip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Biz avukatlar da bu nedenle savunma yapmayacağımızı beyan ettik. Bunu tutanağa geçirdikten sonra çıktık." dedi.

Müvekkillerinin tutukluluk hallerinin olup olmadığına ilişkin hiçbir şeyin incelenmediğini ve heyetin önünde dosyanın dahi bulunmadığını iddia eden Erbek, "Dosyayı dahi incelemeden otomatik olarak bir oyunun parçası şeklinde tutukluluk hallerinin devamına karar verdiler. Mahkeme heyeti hakkında suç duyurusu ve tazminat davası açacağız. Tam bir komedi oynanıyor. Hukukun açık ihlali söz konusu." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Tutuklu savcıların yüz yüze veya SEGBİS ile ifadesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER