Uçhisar'da, kadınlara aşçılık ve pastacılık eğitimi


Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bulunan Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği hizmet binasında bayanlara yönelik aşçı ve pastacı çıraklığı eğitimleri başladı.

Belediye Başkanı Ali Karaaslan tarafından Uçhisarlı bayanlarla kurulan dernekteki kurs, Uçhisar Belediyesi ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenleniyor. 1-9 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek kursta 44 bayan eğitim alacak. Aşçı Murat Durukan ve pasta ustası Musa Bülbül'ün verdiği kursta bayanlar teorik ve uygulamalı olarak eğitim alıyor. İŞKUR tarafından kurs bitiminde sertifikaları verilecek. 2016 yılı için planlanan eğitim takviminde ayrıca genel iletişim becerileri, aile içi iletişim, evde yaşlı bakımı, kadın sağlığı gibi konularda da eğitim verilecek.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, "Uçhisarlı bayanlarımızın gelişimine, eğitimine yönelik olarak çok sayıda eğitim programı planladık. Bu çerçevede İŞKUR ile gerçekleştirdiğimiz kurslarla başlattığımız çalışma yıl boyu devam edecektir. Amacımız bayanlarımızın kişisel gelişimize katkıda bulunmak, onları bilimsel ve eğitimsel konularda donatmak ve kalkındırmaktır. Umuyorum ki bu çalışmalar olumlu sonuçlarla geri dönüş sağlayacaktır. Uçhisarlı bayanlarımıza ve tüm kasabamıza hayırlı olsun." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Uçhisar'da, kadınlara aşçılık ve pastacılık eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER