Uğur Mumcu, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı yürüyüşle anıldı


Uğur Mumcu, ölümünün 23. yılında Şişli'de düzenlenen yürüyüşle anıldı. Anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP Şişli İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Uğur Mumcu'yu ölümünün 23. yılı nedeniyle düzenlediği yürüyüşle andı. Halasgargazi Caddesi üzerinde bulunan CHP Şişli İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup, üzerinde 'Doğruların Uğur'una adanmış bir ömür' yazılı pankart ve ellerindeki meşalelerle Cumhuriyet Caddesi başlangıcında bulunan Uğur Mumcu Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü de katıldı. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kısa süre yürüdü. Grup anıta yürüdüğü sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grubun arasına gelerek vatandaşları selamlayıp anma törenine destek verdi. Vatandaşlarla pankartın arkasında kısa süre yürüyen Kılıçdaroğlu, kısa süreli ziyaretin ardından alandan ayrıldı.

Yürüyüşün ardından anıtın önüne gelen grup, burada Uğur Mumcu'nun daktilosunun ve bir fotoğrafının bulunduğu masaya karanfiller bırakarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çatalkaya, "Bütün gerçeklerin bir gün açığa çıkacağına yürekten inanıyoruz. Uğur Mumcu yolsuzlukları ortaya çıkardı, haksızlıkların karşısında durdu. Onun üstlenmiş olduğu bu misyonu sahiplenmek ve devamını getirmek de bizlerin en büyük görevidir. Silivri zindanlarında tutuklu bulunan Erdem Gül ve Can Dündar nezdindeki kalemlere seslenmek istiyorum; kesinlikle umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmayın. Bizler buradayız. Bizler Silivri zindanlarının kapısındayız. Bizler barışın en ön saflarındayız." dedi.

Törenin ardından grubun anıtın önünde bir süre demokrasi nöbeti tutacağı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Uğur Mumcu, Kılıçdaroğlu'nun katıldığı yürüyüşle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER