Uluslararası Profesyonel Paten Antrenör Eğitim Semineri Adana'da başladı


Dünya Paten Federasyonu Başkanı Mehdi Arash Salman Pour, 2016 Dünya Paten Şampiyonası'nı Adana'da yapmayı planladıklarını söyledi.

Adana Menderes Spor Salonu bünyesinde bulunan toplantı salonunda gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek Uluslararası Profesyonel Paten Antrenörlüğü Eğitim Semineri'nin açılışında konuşan Pour, eğitimlere 110 kursiyerin katılacağını belirtti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile sık sık görüştüklerini belirten Pour, Adana için çok uygun olan paten sporunun kente sevilmesi, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için gerekli desteği vereceğinin sözünü aldıklarını kaydetti.

Adana'yı paten şehri yapacaklarını ifade eden Pour konuşmasını şöyle sürdürdü: "Adana Türkiye'de paten için en uygun kent. Türkiye Paten Federasyonu'nun burada kurulmasını düşünüyoruz. Adana'ya dünya standartlarında paten merkezi yapacağız. Bu seminerde başarılı olan kursiyerler antrenörlük sertifikasını alıp eğitim verebilecekler. Ayrıca iki ayda bir Adana'da eğitim semineri düzenleyeceğiz. En donanımlı ve bilgili antrenörleri burada yetiştireceğiz."

Türkiye olarak ilk kez Rollball takımını Adana'da kurduklarını belirten Pour, destek verilmesi halinde bu takımın başarılı olacağını ifade ederek, 14-20 Aralık tarihleri arasında Hindistan'da gerçekleştirilecek Dünya Kupası'nda Türkiye'yi temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

Ayrıca Pour, 22 Kasım Pazar günü ise saat 14.00'de Merkez Park içinde Uyuşturucu, Sigara ve Alkole Hayır Patenini, Kaykayını Al Gel sloganıyla nehir kenarında paten ve kaykay etkinliği düzenleneceğini hatırlattı.
CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Profesyonel Paten Antrenör Eğitim Semineri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER