UNICEF desteği ile Suriyeli 3 bin kız okula kazandırılıyor


UNICEF desteği ile Şanlıurfa'da 3 bin kız çocuğun eğitim göreceği 'benim hayatım' eğitim merkezi açıldı.

AB Güvenli Fonu kapsamında Şanlıurfa'da Suriyeli kız çocukları için eğitim merkezi açıldı. 'Benim Hayatım' merkezi adı altında açılan eğitim merkezi 3 bin kız çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'deki Suriyeli çocukların eğitime erişimini arttırmak, psiko-sosyal destek sağlamak, toplumla bütünleşmelerine ve güçlenmelerine yönelik çalışmaları desteklenmesi planlanıyor.

Program açılışı UNICEF Türkiye temsilcisi Phillippe Duamelle, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Hansjör Haber, RET Türkiye temsilcisi ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük katıldı.

UNICEF Türkiye temsilcisi Pihillippe Duamelle, "Kız çocukları burada kendilerini fiziki ve duygusal olarak daha güvende hissedecekler. Olumsuz kaygı ya da zarar görme kaygısı olmadan ifade özgürlüğünden yararlanacaklar. AB Güven fonu tarafından yapılan bu katkı sayesinde Türkiye hükümeti ve RET gibi ortaklarla yakın işbirliği içerisinde 'kayıp kuşak olmasınlar' girişimi çerçevesinde Suriyeli çocuklara yönelik yardımlarımız ölçeğini büyütebileceğiz. " dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber de "Bugünkü program Avrupa Birliği'nin dayanışmasının ve Türkiye'yi destekleme kararının güzel bir örneği. Suriyeli kız çocuklarının koşullarının iyileştirilebileceğinin bir göstergesi. İşbirliğimizin geliştirilmesi için cesaretlendirici bir anlam taşıyor." ifadelerini kullandı.

Eğitim merkezinde Türkçe ve İngilizce eğitim verilecek. Eğitim kapsamında el becerileri, sahne oyunları gibi derslerin yanı sıra iletişim eğitim programları uygulanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber UNICEF desteği ile Suriyeli 3 bin kız okula kazandırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER