Üniversite öğrencilerinin yaptığı 40 robot yarıştı


Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencileri Mekatronik Robot yarışması düzenledi. Yarışmada 40 robot arasında dereceye girenlerin proje sahibi öğrencilerine ödül verildi.

ERÜ Mekatronik Kulübü tarafından Mühendislik Fakültesinde düzenlenen yarışmaya 5 üniversiteden öğrenciler katıldı. Mühendislik Fakültesinde yapılan yarışmada Erciyes Üniversitesi, Karatay Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nden 40 robot yarıştı.

Yarışma hakkında bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Kulübü Başkanı Safa Çiçek amaçlarının mühendislerin yeteneklerini ortaya çıkartmak olduğunu söyledi. Çiçek, "Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde robot yarışmaları yapılıyor. Bizde Mekatronik Kulübü olarak bir robot yarışması düzenlemek istedik. Üniversitemizde ilk defa yapılan bu yarışmanın amacı genç mühendis adaylarının yeteneklerini ortaya çıkararak ülkemizi robotik konuda daha ilerilere taşımak. Mühendis adayları bu tarz yarışmalara katılarak kendini motive edip daha başarılı robotlar geliştirecek. Yarışmaya 5 üniversiteden 40 robot katılıyor. Yarışma çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest olarak 4 kategoride yapılıyor. Yarışmanın sonunda dereceye giren çalışmalara hediye vererek, hem mühendisleri teşvik ediyoruz, hem de yeni projeler ortaya çıkmasını sağlıyoruz." dedi.

Yarışma kategorilerinde birinciye 500 TL, ikinciye 250 TL ve üçüncüye ise 100 TL ödül verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinin yaptığı 40 robot yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER