Üniversitede akademik yıl açılış töreni düzenlendi


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde 2015-2016 Akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi. İlk tören, Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti.

Törende Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi fakültelerini 'Fakülte birincisi' olarak kazananlara kutlama belgeleri verildi.

Üniversitenin 2015-2016 Akademik Yılı akademik yılına geçmişte olduğu gibi azim ve kararlılık içerisinde girmenin gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulalı 8 yıl oldu. Bu süre, bir insan ömrü için uzun bir süre, ancak bir üniversite için oldukça kısa bir zaman dilimi. Elbette bu günlere kolay bir şekilde gelinmedi. 8 yıl boyunca gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımızı sürdürdük. Zorluklarla karşılaştık. Bazen karşılaştığımız sorunlar, başa çıkılması imkansız gibi göründü ve nasıl başa çıkacağımızı düşündük. Ancak nihayetinde hep birlikte güzel neticeler aldık. Geçmişle bugünü kıyasladığımızda büyük işler yapmanın ve başarılı çalışmalara imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla gerek yerel gerekse ulusal ve uluslar arası düzeyde kendini ispatlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi buna bağlı olarak bölgesini ve ülkesini kalkındırma yolunda hızla ilerlemektedir. Nevşehir'in ve ülkemizin yükselen bir değeri olan üniversitemiz, marka üniversite olma yolunda emin adımlarla yoluna devam ediyor. Öğrenci sayımızın 2000'li rakamlardan bugün gelinen noktada 15000'li rakamlara, öğretim elemanı sayımızın da 100'lerden 800'lere yükselmesi üniversitemizin yüksek öğretimde önemli bir aktör olduğunun açık bir göstergesidir. Elbette bu tabloyu yeterli görmüyor ve çalışmalarımızı tüm gayretimizle arttırmaya devam ediyoruz. Yine 2007'de fakülte sayısı 3, meslek yüksekokulu sayısı 2 iken, bugün 7 fakülte, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 8 uygulama ve araştırma merkezi kazandırmış bulunmaktayız. Bunun yanı sıra fiziki yapılanmamızda da adım adım sona yaklaşmış bulunuyoruz."

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, konuşmasının ardından üniversiteden 2015 yılında emekli olmuş ve olacak öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Servet Akpolat, Prof. Dr. Nimet Karataş ve Prof. Dr. Tahsin Aktaş'a vermiş oldukları hizmetlerinden ötürü teşekkür belgesi ve plaket takdiminde bulundu.

Tören, akademik yükselme gerçekleştiren ve üniversite ailesine yeni katılan akademik personele Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın cübbelerini giydirmesi ve toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversitede akademik yıl açılış töreni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER