Ünlü Tetris oyununun hikayesi film oluyor


Bilgisayar oyunları gelişmeden önce GameBoy benzeri el konsollarıyla 1990'lı yılların en popüler oyunlarından olan Tetris'in hikayesi sinemaya uyarlanıyor. Yönetmen Brett Ratner'in beyazperdeye aktaracağı filmde oyunun Rus yapımcısı Alexey Pajitnov'un özellikle Tetris'in etrafından dönen hayat hikayesi konu edilecek.

Rus geliştirici ve bilgisayar mühendisi Alexey Pajitnov, bir Rus araştırma ve geliştirme merkezinde çalışırken oyunu tasarlamıştı.

Oyunun sinemaya aktarılacağına dair haberler geçen yıl da medyaya yansımıştı. Threshold Entertainment adlı yapım şirketi, 2014 yılı Ekim ayında oyunun lisans haklarını elinde tutan The Tetris Company ile anlaştıklarını ve oyunu sinemaya uyarlayacaklarını açıklamıştı. Ancak oyunun sinemaya nasıl uyarlanacağı merak konusu olmuştu. Tetris'in, bilim-kurgu tarzı bir filmle beyaz perdeye taşınacağı iddia edilmişti.

The Tracking Board'ın haberine göre ise Tetris'in hikayesi, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in popüler sosyal paylaşım sitesini nasıl kurulduğunun anlatıldığı The Social Network filmiyle benzer bir yaklaşıma sahip olacak. Habere göre Brett Ratner ve James Packer, filmi RatPack şirketiyle çekecekler. Hikayenin satış haklarını satın alan ikilinin şu an bir senarist arayışında oldukları belirtiliyor.

Mobil cihazlarda bugüne kadar 500 milyondan fazla kez indirildiği tahmin edilen ve İnternetten yılda bir milyardan fazla kişinin oynadığı düşünülen Tetris oyunu, Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov'un, harflerin geometrik şekillerle ifade edildiği Pentomino oyununu bilgisayar ortamına taşımasıyla ortaya çıkmıştı. İlk on yıl dağıtımını Sovyet Bilim Akademisi'nin yaptığı oyun, ABD'ye getirilince popülerlik kazanmıştı. Amerikalı ortağı Henk Rogers ile Tetris şirketini kuran Pajitnov, oyunun lisansını 1991 yılında Japon oyun firması Nintendo'ya satmıştı. Tetris oyunu Game Boy versiyonuyla da dünyada bir fenomen haline gelmişti.

Ancak Pajitnov'un, 1996 yılına kadar oyunun yasal haklarından hiç para alamadığı ortaya çıkmıştı. Aynı yıl Pajitnov, o dönemin en etkili dördüncü bilgisayar oyunu geliştiricisi seçilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü Tetris oyununun hikayesi film oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER