Uşak'ta ev ve işyerlerine polis baskınıyla tutuklanan 4 kişi tahliye edildi


Uşak'ta 15 Kasım 2015 tarihinde ev ve işyerlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınıp tutuklanan R.K., A.D., A.A. ve İ.Ö. tahliye edildi. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında "cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak, anayasal düzeni değiştirerek yerine yeni bir düzen kurmak, silahlı örgüt kurmak, silahlı örgüte üye olmak" suçlamalarıyla tutuklanan dört kişi, avukatlarının Afyonkarahisar Mahkemesi'ne yaptığı itirazın ardından tutuklu bulundukları İzmir Menemen Cezaevi'nden tahliye edildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli ev ve işyerlerine yapılan baskınlarla yedi kişi gözaltına alınımış, üç gün sorgudan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedilmişti. Mahkeme, üç kişiyi serbest bırakırken dördünü tutuklamıştı. Gözaltındakilere polis sorgusunda, eşleriyle birlikte gittikleri umreler, çocuklarının okullarında düzenlenen etkinlikte, Uşak Valisi'nin de bulunduğu fotoğraf ve aileleriyle birlikte tatil yaptıkları otelde çekilen fotoğraflar, sosyal medyada yayımladıkları sorulmuştu.

Öte yandan 14 Ekim 2015'te ise Uşak'ta esnaf, eğitimci ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 23 kişi serbest bırakılmış, beşi tutuklanmıştı. Tutuklular, İzmir Menemen Cezaevi'nde bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Uşak'ta ev ve işyerlerine polis baskınıyla tutuklanan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER