Uşak'ın tanınmış sanayicisine makul şüpheden gözaltı

Uşak'ta, geçen hafta hayırsever iş adamlarına yönelik düzenlenen ‘makul şüphe' operasyonu kapsamında yüzlerce kişiye istihdam sağlayan ve şehrin en büyük sanayicilerinden olan iş adamı Hazım Sesli, İstanbul'da gözaltına alındı.

Uşak'ın tanınmış sanayicisine makul şüpheden gözaltı

Sesli, Uşak'ta 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den 3. Sıra milletvekili adayı olmuştu. Sesli, aynı dönemde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Uşak'ta geçtiğimiz 14 Ekim'de, binlerce kişiye istihdam sağlayan, devlete her yıl milyonlarca lira vergi ödeyen iş adamları ve esnaflara yönelik ‘makul şüphe' operasyonu düzenlenmişti. Operasyon kapsamında onlarca ev ve işyerini basan polis, her yerde bulunan ve tamamen yasal olan bazı kitaplara ve vatandaşlara ait gezi CD'lerine el koymuştu.

Operasyon kapsamında Uşak ve Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından Hazım Sesli İstanbul'da gözaltına alındı. Sesli, daha sonra Uşak'a getirildi.

Şehrin en büyük sanayicilerinden olan Hazım Sesli Uşak Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Sesli'nin burada ifadesinin alındığı belirtildi. Sesli için şube önünde de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Polis, şube girişindeki yolu demir bariyerlerle kapattı. Sesli'nin ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Uşak'ta 14 Ekim'de, Türkiye'nin ve şehrin önde gelen iş adamlarına yönelik, ‘makul şüphe' operasyonu düzenlendi. Binlerce kişiye istihdam sağlayan, devlete her yıl milyonlarca lira vergi ödeyen işadamları, fakir öğrencilere neden burs verdikleri, neden himmet verdikleri, neden teravih namazına topluca gittikleri, neden dondurma yedikleri suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmişti. Gözaltına alınan 25 kişiden 23'ü serbest bırakılırken 2 iş adamı tutuklanmıştı.

AVUKATI: BU DA SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ

Avukatı İlhan Aşkan Twitter hesabından Hazım Sesli'nin fotoğrafını paylaştı. Aşkan fotoğrafın altına, "Müvekkilim Hazım Sesli gözaltına alındı. Bu da suçluluk psikolojisi. Nasıl da suçluya benziyor, değil mi?" ifadelerini yazdı.

<< Önceki Haber Uşak'ın tanınmış sanayicisine makul şüpheden gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER