Üsküdar Üniversitesi'nden bildiri yayınlayan akademisyenlere tepki


Üsküdar Üniversitesi Senatosu, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye ve söz konusu akademisyenlere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bazı çevrelerce yayımlanan bir bildiride dile getirilen asılsız, nefret dolu ve ayrımcı olan söylemleri kabul etmemizin asla mümkün olmadığını belirterek şiddetle kınıyoruz." denildi.

Üsküdar Üniversitesi Senatosu'nca yapılan açıklama şöyle: "Demokrasiye önem veren, iyi ve nitelikli insan yetiştirmek için özgürlükçülük, çoğulculuk, katılımcılık ve eleştirilebilirlik olmak üzere dört ilke doğrultusunda bilim üreten Üsküdar Üniversitesi, geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için gerçekleştirilecek tüm atılımların bir parçası olmak amacıyla çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine bağlı, insan hak ve hürriyetleri ile hukukun üstünlüğüne saygı duyan bir üniversite olarak ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olaylarından büyük üzüntü duymaktayız.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü tehdit eden terör unsurlarına karşı büyük fedakârlıklarla mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bazı çevrelerce yayımlanan bir bildiride dile getirilen asılsız, nefret dolu ve ayrımcı olan söylemleri kabul etmemizin asla mümkün olmadığını belirterek şiddetle kınıyoruz. Bu bildiride üniversitemizin hiçbir öğretim üyesinin olmadığını da özellikle belirtmek isteriz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişte olduğu gibi bugün de terör ve terör örgütleriyle mücadelesini aynı kararlılıkla sürdüreceğine inancımızın sonsuz olduğunu belirterek ülkemiz ve insanlarımız için huzur, refah ve esenlik diliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Üsküdar Üniversitesi'nden bildiri yayınlayan akademisyenlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER