Uyuşturucu kuryesi olarak kullanılan yaşlı kadın: Çok para vereceklerdi


Kayseri'de 1 kilo 100 gram uyuşturucu maddeyle yakalanarak tutuklanan İran uyruklu Firouzeh J. (71) ile Hadi Jadidoleslam D. (32) hakim karşısına çıktı. Duruşma salonuna tekerlekli sandalye ile getirilen yaşlı kadın, "Hasta olduğum için ameliyat parası lazımdı. Onu istedikleri yere götürürsem bana çok para vereceklerdi." dedi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 24 Ocak 2016 tarihinde Kayseri-Malatya karayolunun 20. kilometresinde Malatya plakalı otobüste arama yaptı. 71 yaşındaki İran uyruklu Firouzeh J.'nin üzerinde yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan 1 kilo 100 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. J. ile yanında bulunan Hadi Jadidoleslam D. de gözaltına alındı. Şüpheliler nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Olayla ilgili ilk duruşma Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanıklardan Firouzeh J. ile Hadi Jadidoleslam D. duruşmada hazır bulundu. Tekerlekli sandalye ile getirilen yaşlı kadın tercüman eşliğinde Farsça olarak ifade verdi. Üzerinde bulunan maddenin uyuşturucu olduğunu bilmediğini söyleyen Firouzeh J., koli içindeki maddeyi İran'ın Sardasht eyaletinde bir kadından Türkiye'ye götürülmek üzere aldığını ifade etti. Hasta olduğunu ve o paketi Ankara'ya götürmesi halinde çok para vereceklerini söylediklerini belirten Firouzeh J., "Bu paketi Ankara'ya götür. Senden orada alacaklar' dedi. Tuza benzer bir şeydi. Dilimin ucu ile tattım ama tuz tadı yoktu. Götürmeyi önce reddettim. Ama zorla bırakmadılar. Ankara'ya giderken Kayseri'de polisler bizi yakaladı." şeklinde savunma yaptı.

Firouzeh J., beraberinde olan diğer sanık Hadi Jadidoleslam D.'yi ise hiç tanımadığını, oğlunun arkadaşı olduğu için kendisine yardımcı olduğunu kaydetti. J. "Allah rızası için çok kötüyüm, tahliyemi istiyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanık Hadi Jadidoleslam D. de yaşlı kadında bulunan uyuşturucuyla ilgisinin bulunmadığını, arkadaşının annesi olduğu için onu Ankara'ya gitmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Mahkeme savcısı, elde edilen deliller ve ifadeler doğrultusunda her iki sanığın da 'Türkiye'ye uyuşturucu madde sokmak ve ithal etmek' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına ek savunma süresi vererek, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesine hükmetti. Duruşma 22 Mart'a ertelendi. CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucu kuryesi olarak kullanılan yaşlı kadın: Çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER