Vali İbrahim Şahin: Teröristler ilimizde hayat ve fırsat bulamazlar

Vali İbrahim Şahin: Teröristler ilimizde hayat ve fırsat bulamazlar

Ülkenin çeşitli yerlerinden her gün yeni bir şehit haberi geldiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu ülkede terörün kökü kazınacak." dedi.

Samsun'un Canik ilçesi Gazi Osmanpaşa Mahallesi'nde yaptırılan Canik Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nun temeli Vali İbrahim Şahin'in katıldığı törenle atıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende son günlerde artan terör olaylarına değinen Vali İbrahim Şahin, ülkede terörün olmaması için eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Temeli atılan kursun tamamlanmasının ardından burada eğitim gören öğrencilerin hafızlık eğitimimin yanında fıkıh, tefsir, akait ve kelam gibi dersler alıp çok donanımlı bireyler olarak yetişeceklerini söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, şöyle devam etti: "Kız çocuklarımız dini eğitimi pozitif ilimlerle beraber alırlarsa belki ileriki yıllarda geleceğin yöneticileri veya yöneticilerinin anneleri olacak. Dolayısı ile ülkemiz daha müreffeh ve daha gelişmiş dini bütün insanlar tarafından yönetilecektir. Dini eğitim bizim vazgeçemeyeceğimiz bir konu. Biz çocuklarımızı geleceğin pozitif ilimleri ile beraber Kur'an birikimi ile de donatacağız. Son günlerde eğitimin insanlık için ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmekteyiz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden her gün bir şehit haberi alıyoruz. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bu ülkede terörün kökü kazınacak. Bu ülke insanın gönlünü yaralamaya, sıkıntıya sokmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Başkalarının maşası olan bu eşkıyalara asla prim ve fırsat vermeyeceğiz. Samsun ilimizde onlar hayat ve fırsat bulamazlar. Bu sebeple bizlerin çok uyanık olması etrafımızı iyi gözetleyip kollamamız gerekiyor."

Kurs binasının yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağını belirten Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel ise 5 katlı yapılacak olan yatılı kurs binasının toplam kapalı hizmet alanının 3 bin metrekare olacağını ve 85 öğrenciye hizmet vereceğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Vali İbrahim Şahin: Teröristler ilimizde hayat ve fırsat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER