Vali Yazıcı: Gazilik gurur duyulacak, şerefli ve onurlu bir makamdır


Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, gaziliğin millet adına övünç ve gurur duyulacak, haysiyetli, şerefli, onurlu bir makam olduğunu söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda, 19 Eylül Gaziler Günü töreni düzenlendi. Tören, Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel yaptı.

Törenin ardından Vali Yazıcı ve beraberindekiler, Yozgat Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet eden Yazıcı, "Vatana ve millete olan borcumuz gereği olarak, nöbet sırası sizdeyken Mevla, gazilik mertebesini sizlere layık gördü. Millet olarak savaşlı yılları her ne kadar geride bırakmış olsak da şu an maalesef terör belasıyla mücadele etmekteyiz ve terörün kökü kuruyana kadar da devam edeceğiz. Bu mücadele esnasında bazı kardeşlerimiz şehitlik, bazı kardeşlerimiz de gazilik mertebesine yükseliyor. Ben bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kalanlarına başsağlığı ve gazilerimize de hayırlı, huzurlu, mutlu ömürler nasip etmesini Yüce Mevlam'dan niyaz ediyorum." dedi.

Vali Yazıcı ve beraberindekiler, daha sonra 1994 yılında Kuzey Irak'taki bir harekâtta gazi olan Alican Eröz'ü evinde ziyaret etti. Program, Çapanoğlu Kentpark Belediye Sosyal Tesisleri'nde şehit yakınları ve gazilere verilen öğle yemeğiyle sona erdi. Kutlamalara Vali Abdülkadir Yazıcı, Vali yardımcıları Gökhan İkitemur ve Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Nedim Elmalı, daire müdürleri, askerî erkân, gaziler ve yakınları ile diğer vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Yazıcı: Gazilik gurur duyulacak, şerefli ve onurlu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER