Van'da kardan gelin ve damat yaptılar


Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili oldu. Van'da da geceden başlayan kar, gündüz de etkisini gösterdi. Gün boyunca devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Van'da bir işyerinde çalışan bir işçi kardan adam yerine kardan gelin ve damat yaptı. Önce kardan gelin yapan işçi sonrasında ise kardan damat yaparak ellerine de papatya çiçeği tutuşturdu.

Kardan gelin ve damat, diğer işçilerin de ilgi odağı oldu. Gelin ve damadın önünde çay içen işçiler karda çay keyfi de yaptı. Komşu esnaf ise dev kardan adam yaptı. Dev kardan adamın boyu 2 metreyi geçiyor. İşçiler, "Kar yağışını değerlendirelim dedik, karın güzelliklerinden bu şekilde yararlanıyoruz. Her mevsimin bir güzelliği var karın da bu güzelliği var." dedi.

Öte yandan, kar yağışı ile birlikte Van genelinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Güzel manzaralar herkesi büyüledi. Van Valiliği'nde yapılan toplantı sonrasında Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları tatil etti. Buna göre Van'da okullar 2 gün tatil edildi ve eğitim öğretim pazartesi günü yeniden başlayacak. Tatilden haberdar olmayan öğrenciler ise yeniden evlerine dönmek zorunda kaldı. Öğrenciler de bir çok vatandaş gibi kar yağışına hazırlıksız yakalananlar arasındaydı.
CİHAN
<< Önceki Haber Van'da kardan gelin ve damat yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER