Veliler öğrencilerin çoğu kız olan okulun sanayi bölgesine taşınmasına tepkili

Veliler öğrencilerin çoğu kız olan okulun sanayi bölgesine taşınmasına tepkili

Muğla'da sağlık meslek lisesi olması için yapılan binaya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşınması sonucu öğrencilerin, sanayi sitesinde çıraklık eğitimi verilen Mesleki Eğitim Merkezi binasını paylaşmak zorunda kalması tepkilere sebep oldu. Özellikle kız öğrencilerin güvenlikten uzak bir alanda eğitime zorlanmasına veliler yoğun tepki gösteriyor.

Yılanlı Orman İşletme Şefliği'ne ait, Orhaniye Mahallesi Şehit Asteğmen Yıldıray Çeltiklioğlu Caddesi'nde bulunan binada eğitim veren Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, binasını Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan üç yıllık sözleşmenin sona ermesi üzerine boşalttı. Okulun, bir yıldır boş olan ve bu süre içinde tadilat gören, eskiden Güzel Sanatlar Lisesi'nin kullandığı binaya taşınacağı belirtildi ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Emirbeyazıt Mahallesi, Baki Ünlü Caddesi, Çamlık Sokak'taki mevcut binasının yetersiz kaldığı gerekçesiyle Güzel Sanatlar Lisesi'nin binasına taşındı. Sekiz derslik, 26 öğretmen ve 235 öğrencinin yer aldığı Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise şehir merkezine 2 kilometre mesafede, sanayi sitesindeki Mesleki Eğitim Merkezi'ne taşındı. Öğrencilerin çoğunluğunun kız olduğunu söyleyen veliler, yeni binanın merkezden uzak olduğunu ve sanayi sitesinde yer aldığını dile getirdi. Öğrenci velilerinden Barbaros Şallı, kızını okula götürdüğünde günün sürpriziyle karşılaştığını anlatarak, "Okulumuzun, sanayi bölgesine taşındığını öğrendim. Mesleki Eğitim Merkezi ile çocuklarımız aynı binayı paylaşacaklar. Yaklaşık bir ay önce okulun taşınacağı konusunda okul aile birliği yönetimi tarafından bilgilendirildiğimde, kendileriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yapıldı. Çocukların yüzde 80'inin kız olduğu ve sanayi sitesinde ulaşım ve yemek konusunda mağdur olacakları anlatıldı. Anlaşılarak taşınma konusu iptal edildi, çünkü okul için Güzel Sanatlar Lisesi'nin olduğu yerde bir bina yapılıyordu; hattâ tabelası asılmış, elektrik ve su abonelikleri bile yapılmıştı. Bina şimdi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmiş. Okul müdürüyle kısa bir görüşme yapma fırsatım oldu. Bu konuda velilerin bilgilendirilmemesinin sebebini sorduğumda cevap veremedi. Devlet tarafından verilen ücretsiz ders kitaplarını öğrenciler, bodrum kattan taşımak zorunda bırakıldı." dedi.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üğe ise Muğla'nın büyükşehir statüsü kazanmasının ardından yeni kurulan ilçelerinin devamlı geliştiğini söyledi. Üğe, "Buna ayak uydurmak zorundayız. Evlatlarımızın en iyi koşullarda eğitim görmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Her zaman eleştiriye açığız. Şu anki okul sanayinin içinde değil, dışında kalıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, binalarının yetersiz kalması sonucu yeni tadilat yapılan yere geçti." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Veliler öğrencilerin çoğu kız olan okulun sanayi bölgesine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER