Veliler, öğretmenler ve servisçiler kan bağışına destek verdi

Veliler, öğretmenler ve servisçiler kan bağışına destek verdi

ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki ERDEMİR İlköğretim Okulu'nda geleneksel hale getirilen kan bağışı kampanyasının beşincisi okulun spor salonunda gerçekleştirildi. Kan bağışı kampanyası hakkında konuşan Okul Müdürü Yaşar Ciğer kan bağışında hedeflerinin 3 rakamlı sayılara ulaşmak olduğunu söyledi.

Ereğli' de geleneksel olarak Erdemir İlköğretim Okulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene beşincisini 'Kan ver, Can ver' sloganı ile düzenlenen kan bağışı kampanyası okulun spor salonunda gerçekleştirildi. Öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenci servisi sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği kampanyada hedefin üç sayılı rakamlara çıkmak olduğu belirtildi.

Kampanya ile ilgili olarak açıklamada bulunan okul müdürü Yaşar Ciğer, her yıl düzenledikleri kan bağışı kampanyasında kan ihtiyacını karşılamak ve öğrencilerle birlikte velilere de kanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak olduğunu söyledi. Ciğer konuşmasında "Her yıl düzenlediğimiz kan bağışında kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. 40 ünite ile başladığımız kan bağışında geçtiğimiz yıl 79 ünite topladık. Bu sene 3 rakamlı sayılara ulaşmaya çalışacağız." dedi.

Çocukları ile birlikte kan bağışında bulunan veliler ise kan bağışının önemine dikkat çektikleri konuşmalarında kampanyayı düzenleyenlere teşekkür ettiler.

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık' da kan bağışının önemine dikkat çektiği konuşmasında, Erdemir ilköğretim okulu görevlilerinin iyi bir çalışma sergilediğini geldiklerinden bu yana yoğun bir şekilde kan aldıklarını kaydetti. Babalık, diğer kurumlarında bu şekilde çalışmasını istediklerini söylediği konuşmasında "Kan her an ihtiyaç duyulacak ve sadece insandan alınabilen bir maddedir. Burada okul idaremiz gerçekten güzel bir çalışma sergiliyor. Geldiğimiz andan bu yana ciddi bir yoğunluk var. Bazı gittiğimiz yerlerde çok az sayıda kan aldığımız zamanlar oluyor. Erdemir ilköğretim okulu idarecilerine yaptıkları bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Veliler, öğretmenler ve servisçiler kan bağışına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER