Vergi Dairesi Başkanı: Kayıt dışı ekonomi öncelikli hedeflerimiz


ADANA (CİHAN)- Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı, kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin önlenmesine yönelik çalışmalarda önemli yol alındığını söyledi. Tunalı, sorunun tam anlamıyla çözümünün ise her kesimin desteğiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, bürokratlarıyla birlikte Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe'yi ziyaret etti. Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı, kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşturulması amacıyla geleneksel olarak kutlanan 26. Vergi Haftası'nın bu yıl 23 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında, "Vergi Geleceğimizdir" sloganı ile gerçekleştirileceğini belirtti. Faaliyetlerinde kayıt dışı ekonomi ve haksız rekabetin önlenmesine ağırlık verdiklerini ve bu alanlarda önemli mesafeler aldıklarını kaydeden Tunalı, "2015-2016 yılı da kayıt dışı ve dolayısıyla da haksız rekabetle mücadele anlamında bizim için oldukça yoğun bir yıl olacaktır. Köklü bir geleneğe ve kurum kültürüne sahip Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak tüm çalışanlarımızla birlikte güler yüzlü, kaliteli, mesleki ve etik değerleri yüksek, güvenilir, şeffaf, etkin, öncü ve örnek bir idare olarak çalışmalarımızı şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de artırarak aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz." diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de vergi bilinci ve sorumluluğu konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade etti. Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü: "Son yıllarda vergi şuurunun oluşmasına paralel olarak kayıt dışı oranında da ciddi anlamda gerilemeler yaşandığına tanık olmaktan mutluyuz. Çünkü düzgün çalışan firmaların haksız rekabet yüzünden sıkıntılar yaşamasına yol açan kayıt dışı ekonomi, aynı zamanda ticari hayatı da itibarsızlaştırmaktadır. Kayıt dışı çalışanların, kayıt dışı olmalarının bedelini kendilerine sunulan bir takım avantajlardan yararlanamayarak ödedikleri de bilinmelidir. İş dünyası olarak son yıllarda vergi sistemi ve mevzuatındaki kolaylıkların artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Artık sorunlarımıza telefonla bile çözülebilecek pratik çözümler getirilmesi son derece yerinde olmuştur. Hizmet kalitesinin yükselmesinden dolayı iş dünyasının vergi sistemi ve ödemelerindeki şikayetleri büyük oranda azalma göstermiştir."
CİHAN
<< Önceki Haber Vergi Dairesi Başkanı: Kayıt dışı ekonomi öncelikli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER